Pent fra Packard Bell

Acer sender sin nyervervelse etter konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Da Acer i fjor kjøpte opp Gateway (en amerikansk PC-produsent som drev butikk etter Dell-modellen) og på nyåret overtok Packard Bell, var det ikke lenger tvil om at det ble siktet mot toppen.

Globalt sett er Acer-gruppen i dag verdens tredje største PC-produsent, og kniver mot Dell om andreplassen dersom vi ser på kun bærbare PC-er. HP troner fremdeles på toppen.

Det har vært en del spekulasjoner om hva som ville skje med nettopp Gateway og Packard Bell etter Acers overtakelse - siden de jo er konkurrenter med Acer-merkede datamaskiner. Vi har jo ingen befatning med Gateway her på berget, men Packard Bell viste i vinter lovende takter med EasyNote BG45 og BG46.

Flere bilder på neste side --->

Acer-gruppen har nå avslørt sine planer for Packard Bell og sin strategi for å kjøre flere merker. Det vil satses mot forskjellige segmenter av markedet, der Acer skal være ensbetydende med det siste innen teknologi og for så vidt ytelse, mens Packard Bell-merket vil fokusere mer på trender og design. (Gateway vil ha denne rollen i det amerikanske markedet.)

Packard Bell skal altså fortsette med sin egen greie, da med Acers-gruppens apparat og lommebok i ryggen. Planen er selvfølgelig at de i første rekke skal kunne kapre markedsandeler fra konkurrenter som Dell og HP, som jo også har satset en del på design. Og av hva vi har sett av Packard Bells kommende produktlinjer tar de unektelig utseendet seriøst.

Ett eksempel vi kan ta er at både Acer og PB vil slippe en stasjonær rettet mot gamere - henholdsvis Aspire Predator og ipower X2.0. Sistnevnte modell skal i teorien tekkes den prosentandelen gamere som i større grad vektlegger design - eller i det minste rette linjer og pianolakk.

Acer Aspire Predator
Acer Aspire Predator Vis mer


Packard Bell ipower X2.0
Packard Bell ipower X2.0 Vis mer


For mange vil det heller være Packard Bells bærbare modeller som står i fokus. Men denne minibærbare kalt "the dot" har vi da strengt tatt sett før, under et annet navn...

The dot.
The dot. Vis mer


Men jo da, det kommer mye annet pent fra Packard Bell nå. Det går mye i runde kurver og enkle linjer, pyntet med lys og bevisst valg av materialer.

Pent fra Packard Bell


Vi vil komme tilbake med slippdatoer og priser for de modellene som blir aktuelle for oss nordboere så snart vi har det tilgjengelig.

"imax", en liten stasjonær sak.
"imax", en liten stasjonær sak. Vis mer


I mellomtiden kan du bilder av flere produkter på neste side --->

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer