Pentax K-x

Et krutpaket til 5.000 kroner.

Pentax K-x
Publisert
Sist oppdatert

Til 5.000 kroner har Pentax K-x svært mye å by på.

Det kan filme med HD-oppløsning, det har testens største søker og fanger omtrent dobbelt så mange bilder i sekundet som det tregeste kameraet.

I tillegg har K-x noen finesser ingen av de andre kameraene kan skilte med og er rikt utstyrt også med funksjonalitet knyttet til redigering av bildene.

Vi liker også at Pentax virker å ha tenkt noen ekstra steg i forhold til en del ting. Blant annet kan du selv velge hvilke innstillinger kameraet skal huske til neste gang du slår det på. Med riktig batteritype får du også 1100 bilder på én ladning.

Her er de tekniske spesifikasjonene:

Konstruksjon

Kameraet fra Pentax føles solid, og har et godt utformet grep der høyre langfinger har fått et ekstra søkk i grepet, som gjør at kameraet ligger trygt og godt i hånda - faktisk opplever vi det som det beste kameraet å holde i denne gruppen.

Søkeren er også den største av de testede kameraene, og viser også ISO-verdi, noe ikke alle kameraene gjør. Imidlertid synes vi det er rart at Pentax ikke har noe som helst indikasjon i søkeren på hvilket fokuspunkt som er aktivt (typisk et lite rødt blink).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer