Pentax K100D

TEST: Med en prislapp på under seks tusen kroner, kan K100D fra Pentax være et godt alternativ for førstegangskjøpere av speilrefleks. Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år annonserte Pentax sin nye K-serie; en videreføring av *ist-serien som har vært på markedet siden 2003. De billigste kameraene, K110D og K100D, er helt identiske med unntak av én ting: K100D har innebygget bildestabilisator i kamerahuset, som gjør at det fremstår som en svært attraktiv løsning for førstegangskjøpere. Storebroren, K10D, er et prisgunstig, værbestandig kamera som vi også vil teste om ikke lenge.

I likhet med sine forgjengere i *ist-serien er K100D et ganske kompakt speilreflekskamera. Det er ikke det minste på markedet, men størrelsesmessig ganske likt Canon EOS 400D, som vi har testet tidligere i høst. CCD-brikken er den samme som sitter i blant annet D40 og D50 fra Nikon og byr på seks megapikslers oppløsning med en cropfaktor på 1,5. Kameraet har en Pentax KAF bajonett, som gjør at du kan bruker objektiver av typen KAF2, KAF og KA. K-objektiver kan brukes med noen begrensninger, og S- og 67/645 med adapter.

Kamerahuset kan enten kjøpes frittstående, eller med et kit-objektiv på 18-55 (27-82,5)mm med blender på f/3,5-5,6. Det er dette objektivet vi har brukt under testingen av K100D.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer