Pentax lanserer Optio 50

Dette kameraet fra Pentax får en prislapp på under 2.000 kroner. Det er ikke hverdagskost for kameraer med 5 megapiksels bildebrikke.

Publisert
Sist oppdatert

Pentax har har pen suksess med sin Optio-serie, ett av de aller minste i serien, Optio S, fikk blant annet god omtale hos oss i 2003.

Rimelig

Siste tilskudd i serien har fått navnet Optio 50. Dette er et meget kompakt 5 megapiksels kamera, med 3x optisk zoom og en 1,8" LCD på baksiden (130.000 punkter) + optisk søker. Et kamera med disse spesifikasjonene er sjelden å finne i denne prisklassen, for kameraet ser ut til å få en veildende prislapp på 1.990 kroner når det dukker opp i butikkene i månedsskiftet mars/april.

Kameraet er myntet på nybegynnere, og brukere som verdsetter enkelhet - uten at det går på bekostning av resultatet, heter det i pressemeldingen fra den norske distributøren Fovi. Derfor har kameraet en såkalt "Simple"-bryter hvor brukeren kan velge ikoner som illustrerer situasjonen man ønsker å fotografere i.

Vanlige batterier

Kameraet bruker 2 vanlige AA-batterier, og støtter for øvrig PictBridge-standarden for direkte utskrift uten å gå veien om PC/Mac. Minne på 12 MB er innebygd, i tillegg har kameraet en kortspalte for minnekort av typen SD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.