Pentax lanserer Optio 50

Dette kameraet fra Pentax får en prislapp på under 2.000 kroner. Det er ikke hverdagskost for kameraer med 5 megapiksels bildebrikke.

Publisert
Sist oppdatert

Pentax har har pen suksess med sin Optio-serie, ett av de aller minste i serien, Optio S, fikk blant annet god omtale hos oss i 2003.

Rimelig

Siste tilskudd i serien har fått navnet Optio 50. Dette er et meget kompakt 5 megapiksels kamera, med 3x optisk zoom og en 1,8" LCD på baksiden (130.000 punkter) + optisk søker. Et kamera med disse spesifikasjonene er sjelden å finne i denne prisklassen, for kameraet ser ut til å få en veildende prislapp på 1.990 kroner når det dukker opp i butikkene i månedsskiftet mars/april.

Kameraet er myntet på nybegynnere, og brukere som verdsetter enkelhet - uten at det går på bekostning av resultatet, heter det i pressemeldingen fra den norske distributøren Fovi. Derfor har kameraet en såkalt "Simple"-bryter hvor brukeren kan velge ikoner som illustrerer situasjonen man ønsker å fotografere i.

Vanlige batterier

Kameraet bruker 2 vanlige AA-batterier, og støtter for øvrig PictBridge-standarden for direkte utskrift uten å gå veien om PC/Mac. Minne på 12 MB er innebygd, i tillegg har kameraet en kortspalte for minnekort av typen SD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer