Pentax lanserer Optio 750Z

Kameraet vises på Photokina om en drøy måned, og er meget oppsiktsvekkende. Tør vi spå en ny favoritt blant entusiastene?

Publisert
Sist oppdatert

Pentax Optio 750Z er et kompakt kamera, knapt 10 cm bredt, 6 cm høyt og 4 cm dypt, men det forhindrer ikke at det har en bildebrikke på hele 7 megapiksler, 5x optisk zoomobjektiv (tilsvarende 37.5mm-187.5mm) og en vendbar 1,8" LCD på baksiden. Vekten er 255 gram, inkl minnekort og batteri. Kameraet er myntet på profesjonelle fotografer og fotoentusiaster, som ønsker å ha muligheten til å gjøre det meste manuelt, i tillegg til helautomatikken og forhåndsdefinerte innstillinger.

Bildebrikken er på 1/1,8", og kameraet har fått en helt ny ASIC bildeprosessor. Bildeformatet er JPEG, men du kan også ta bilder i TIFF-kvalitet (uten kompresjon).

I makromodus kan du fotografere helt ned til 2 cm fra motivet, og i alle zoomområder er nærgrensen 15 cm. Den vendbare skjermen gjør det langt enklere å ta bilder i vanskelige posisjoner, for eksempel selvportrett, over en folkemengde eller langs bakken.

Kameraet har ti forskjellige innstillingsvalg fra funksjonshjulet på toppen: programinnstilling, blender-forvalg, lukkertidsvalg, manuell, USER (egendefinerte valg), bildevalg, panoramabilder, 3D bilder, digitale filter og videoopptak m/lyd. Opptakene gjøres i VGA-oppløsning, uten hakking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer