Pentax Optio A10

TEST: Åtte megapiksler og bildestabilisator pakket inn i børstet aluminium. Den lille krabaten fra Pentax ser unektelig fristende ut der den ligger. Faktisk er vi knallfornøyde også.

Publisert
Sist oppdatert

Antall megapiksler øker stadig på kompaktkameraene, men det virker som om stadig flere innser at det holder med seks av dem, mens noen også drister seg med åtte og ni. Pentax er en av de sistnevnte, som med sin nye modell, A10, byr på åtte megapiksler på en 1/1,8" CCD-brikke. Det mest interessante er imidlertid at kameraet også har en optisk bildestabilisator, som gjør at du kan få skarpe bilder selv om du er litt skjelven på hånda.

Objektivet lager Pentax selv, og det byr på 3x optisk zoom, med et zoomområde på 38-114mm. Det er med andre ord som normalt for denne type kamera, og f-tallet er på gode f/2.8 ved vidvinkel og ikke fullt så gode f/5.4 på full tele.

Parkinsonvennlig

Utvendig er kameraet lite og nett. Det måler bare 89 x 55 x 23mm og veier 145 gram med batterier. På toppen av kameraet finner vi utløser- og av/på-knapp, i tillegg til en egen knapp for aktivering av bildestabilisatoren. Når den knappen holdes inne, blir det som vises på LCD-skjermen plutselig mye mer stabilt. Det fungerer på følgende måte:

- To gyroskopiske sensorer fanger opp ustøheter når du holder kameraet- En egen prosessor regner ut nødvendig korreksjon ut fra ustøheter og fokus- En mekanisme flytter på CCD-brikken ut fra det som er regnet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer