Pentax Optio A20

TEST: Et bittelite kamera med bildestabilisator og 10 megapiksler er sjelden vare. Hva så med resten?

Publisert
Sist oppdatert

Pentax har lenge hatt tradisjon for å lage gode kameraer, både på speilrefleksmarkedet og kompaktmarkedet, men ligger allikevel et stykke bak de største med tanke på antall solgte enheter. I høst lanserte de de nye Optio-kameraene A20, E20, L20 og W20, og vi har i hvert fall tenkt til å teste sistnevnte i løpet av relativt nær fremtid.

Nå er det imidlertid A20 det handler om – toppmodellen som har tatt over for A10, som vi var godt fornøyde med for et snaut år siden. Kameraene er relativt like både i utforming og funksjonalitet, men A20 har ti megapiksler (i stedet for åtte) og ansiktsgjenkjenning.

Merverdig lite

Det er imponerende hvor lite Pentax har klart å lage A20. Selv om sensoren er 1/1,8” og kameraet har innebygget optisk bildestabilisering, er det svært kompakt, og føles samtidig solid å holde i. Pentax klarer å lage kameraet såpass lite fordi de ulike linseelementene flyttes opp og ned når objektivet går inn i kamerahuset i stedet for bare å ligge på rekke og rad. Objektivet er for øvrig ingenting å skrive hjem om spesifikasjonsmessig – et ganske standard 3x zoomobjektiv, med korteste brennvidde tilsvarende 38mm. Lysstyrken er på f/2,8-f/5,4, og på tele er dette et dårlig tall - faktisk blant de aller mest lyssvake objektivene på markedet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer