Pentax Optio S

Det har en overflate mindre enn et kredittkort, og veier knapt hundre gram. Likevel har det hus i aluminium, bildebrikke på 3,2 megapiksler, og zoomen yter 3x optisk. Hvordan er det mulig?

Pentax Optio S
Publisert

Det er definitivt slutt på tiden da de aller minste digitalkameraene var for leketøy å regne. Vi har tidligere latt oss imponere over bl.a. Digital Ixus-modeller fra Canon, men rent størrelses- og vektmessig er Ixus-kameraene som mastodonter i forhold til lille Optio S fra Pentax.

Suksess allerede

Kameraet ble for første gang vist under CES-messen i Las Vegas i januar, og Pentax hevder at dette er verdens minste kamera med 3,2 megapiksels bildebrikke og 3x zoom. Kameraet vakte derfor stor interesse under messen. I følge Jan Erik Johnsen i Fovi AS, norsk Pentax-importør, har modellen allerede rukket å bli en stor salgssuksess, også i Norge. Og det er kanskje ikke så rart; dette kameraet skiller seg nemlig lett ut i mengden.

Hvis du tilhører de riktige morgenfuglene, fikk du kanskje med deg at vi viste kameraet på God Morgen Norge (TV2) tirsdag 6. mai.

Det har et solid og tillitsvekkende Pentax-hus i aluminium og en 1,6" LCD-skjerm på baksiden av meget høy kvalitet, men det er først og fremst størrelsen som fanger oppmerksomheten. Og til tross for at huset er tynnere enn en nysprettet kortstokk, får hele objektivet plass på innsiden når kameraet er skrudd av. Utrolig! Her er med andre ord ingen detaljer som stikker ut og som kan hekte når kameraet skal tas ut eller legges i lommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer