Pentax Optio W10

TEST: Pentax' nyvinning er kanskje ikke det peneste kameraet å se på, men hva gjør vel det når du kan leke med det i bassenget? Her er vår dom!

Publisert
Sist oppdatert

Den nye Optio 10-serien til Pentax består av fire kameraer - A10, som vi tidligere gav en femmer på terningen, M10, som er den billigste varianten, T10 med trykkfølsom skjerm og dette kamereaet - W10, som er vanntett ned til halvannen meter. Det er imidlertid ikke det første vanntette kameraet fra Pentax - tidligere har de også hatt modellene WP og WPi, men vi har ikke testet noen av dem.

Lommekameraet fra Pentax er intet vakkert skue. Nå er du kanskje ikke så opptatt av det dersom du skal ha et værfast kamera, men allikevel hadde det ikke gjort noe om kameraet hadde sett ut som om det var laget på denne siden av årtusenskiftet. Kameraet er nokså bredt i forhold til høyden, og objektivet er fastmontert uten å komme ut av huset. Pussig nok er ikke linsa beskyttet annet enn at den ligger litt lenger inn i kamerahuset enn kanten rundt.

Objektivet har Pentax laget selv, med 3x zoom og en brennvidde tilsvarende 38-114mm. Høyeste blender på vidvinkel er f/3.3, som ikke er blant de beste i klassen, men f/4 på tele er faktisk ganske imponerende, og vi kan ikke huske å ha sett et kamera av denne typen på en stund som er så lyssterkt ved full innzooming. CCD-sensoren er av den minste typen, 1/2.5", og kameraet tar bilder med seks megapikslers oppløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer