Pentium - bortkastede penger?

Det er stor prisforskjell mellom Intels to viktigste prosessorfamilier - Pentium og Celeron, på omtrent samme klokkefrekvens. Er det like stor forskjell i ytelse? Er det mulig å kjøpe en hvilken som helst PC og velge fritt mellom prosessor, eller er valgene begrenset av produsenten? Vi har undersøkt denne problemstillingen.

Pentium - bortkastede penger?
Publisert

PC-produsentene tilbyr enten en maskin i en modellserie, eller de setter sammen en maskin etter kundens spesifikasjoner. For førstegangskjøperen er begge deler like forvirrende, og det er lett å bli forført av dyktige selgere, krevende tenåringer eller slektninger/bekjente som har ”greie på sakene”. Det er jo ikke deres penger.

Valget er ikke alltid ditt

Produsentene lager gjerne modeller hvor det er en slags balanse mellom komponentene. Det betyr at de minste og langsomste komponentene sitter i den billigste PCen, og i den dyreste er alt størst og best.

Vanligvis vil du kjøpe en maskin som ligger midt på treet, og derfor er det viktig å velge hvilke komponenter du kan spare mest penger på, samtidig som ytelsen eller kapasiteten på PCen blir redusert minst mulig.

Men det er ikke alltid mulig. Noen produsenter har én serie som bare består av de rimeligste komponentene, og en annen serie som bare inneholder alt det beste. Andre produsenter, spesielt de mindre lokale produsentene, har veldig gode valgmuligheter når det gjelder maskinvare, men har ikke like gode samlepakker med programvare som de store internasjonale leverandørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer