Pentium 4 har landet

Så er omsider PCer basert på Intels Pentium 4 prosessor i salg. Cinet er allerede på banen med sin nye toppmodell basert på prosessoren, SmartStation 400.

Slik ser altså den nye super-PCen fra Cinet ut
Slik ser altså den nye super-PCen fra Cinet ut Vis mer
Publisert

Mye har vært sagt og skrevet om Intels nye flaggskip, Pentium 4. Ikke alt har vært like positivt sett fra Intels synspunkt. Nå er uansett prosessoren endelig tilgjengelig for deg og meg, i første omgang i utgaver på 1.4 og 1.5 GHz. Og i løpet av 2001 vil vi, i følge Intel, se de første Pentium 4-prosessorene som kjører på 2 GHz.

Her hjemme er PC-produsenten Cinet AS først ute med en modell basert på den nye prosessoren. Cinet AS skreddersyr PCen for deg, og prisen anslås til å ligge fra ca 20.000 kroner og oppover. Selve prosessoren er relativt dyr pr i dag, men ikke fullt så dyr som for eksempel Pentium 3 var ved lanseringen. Prisen vil selvsagt bli kraftig redusert etter hvert, og i løpet av tredje kvartal neste år regner Intel med at Pentium 4 vil være den mest solgte prosessoren fra selskapet.

Laget for morgendagen

På pressekonferansen i forbindelse med lanseringen av Cinet SmartStation 400, hadde PC-produsenten hentet inn en foredragsholder fra Intel. Denne gjorde det klart at den nye prosessoren ikke er laget for å gjøre Office-applikasjonene dine raskere. De nye instruksjonene i Pentium 4 skal derimot sikre at krevende oppgaver innen videobehandling, 3D, talegjenkjenning, spill og underholdning av ymse slag skal gå betydelig glattere enn i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer