Pentium II Xeon er her

I forrige uke lanserte Intel nyeste medlem av Pentium II-familien. Nå, begynner også produktene som er nødvendige for å bygge komplette systemer å se dagens lys. Intel har lansert to nye brikkesett (AGPset), to servere og et høyytelse hovedkort for arbeidsstasjoner.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Foreløpig er det bare én prosessor, i det som etterhvert skal bli en hel familie, som er lansert. Først ut er en utgave på 400 MHz med 1 MB andrenivå cache. Det som skiller Xeon fra de andre Pentium II-prosessorene, er den store andrenivå-cachen som kjører på samme hastighet som selve prosessoren internt. Vanlige Pentium II kjører cachen på bare halve hastigheten av prosessoren. Denne forbedringen gir Xeon en helt suveren ytelse og skalerbarhet i flerprosessorsystemer.

Pentium II Xeon har også en annen endring i forhold til vanlig Pentium II. Du kan nemlig ikke plugge den ned i en vanlig slot 1-sokkel. Xeon krever slot 2. Slot 2 skiller seg fra slot 1 ved å være litt bredere og dypere. Mens slot 1 er organisert med kontaktpunkter i to nivåer, benytter slot 2 tre nivåer. De fleste nye lederne i slot 2 er til jord og strøm. De nye store Xeon-prosessorene har nemlig et mye større strømforbruk og dermed også høyere varmeutvikling enn Pentium II. Med sin fysisk store størrelse og betydelige vekt (minst en halv kilo) vil vi nok aldri se disse i bærbare PCer.

To nye brikkesett.

For å kunne støtte de nye funksjonene i Pentium II Xeon, har Intel samtidig lansert to nye brikkesett (eller AGPset som Intel kaller dem). Et brikkesett er et sett med brikker som inneholder det meste av støtteelektronikken som trengs på et hovedkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer