Pentium III i flat pakke

Innpakning av Pentium II og III er så stor at den setter begrensninger for designet av PCen. Den passer bare inn i tradisjonelle PC-kabinetter, men dette er ikke Intel fornøyd med - de har andre planer for framtiden.

Pentium III i flat pakke
Publisert

Pentium II og III er montert på et kretskort sammen med hurtigminnet. Dette har forskjellige årsaker, noen er tekniske og noen politiske, men de er alle snart historiske. Om noen måneder vil Pentium II forsvinne, og Pentium III kommer i en tilsvarende innpakning som Celeron, med 370 pinner for montering i en flat sokkel. Senere vil Pentium III, eller kanskje etterfølgeren, også komme i en litt større innpakning med 418 pinner.

Bedre integrasjon

Ved introduksjonen av Pentium II, var det tekniske grunner til innpakningen – det var ikke praktisk mulig å integrere hurtigminnet på brikken. Det var enklere å levere hurtigminnet i form av separate minnebrikker, som ble montert på et kretskort sammen med selve prosessoren. Dermed var det mulig å tilby et hurtigminne som både var stort (hele 512KB) og også relativt raskt, det kjørte på halvparten av prosessorhastigheten.

Hele dette kortet ble montert i en stor plastmodul med kontakter på den ene siden.

Men Intel forbedret produksjonsteknikkene, og det første resultatet var at Celeron fikk integrert hurtigminnet i selve prosessoren som kjørte på full hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.