Pentium III ned i pris, AMD Athlon under sterkt press

Intel har satt ned prisene på Pentium III igjen, og de fleste distributørene har allerede sendt ut nye prislister. Noen av modellene har blitt vesentlig rimeligere.

Pentium III ned i pris, AMD Athlon under sterkt press
Publisert

Prisnivået på prosessorer går videre nedover, og konkurransen er skjerpet. Kanskje litt ergerlig for oss som oppgraderte PCen i fjor og som ser at vi nå får dobbelt så rask prosessor for pengene. På den annen side, har vi jo hatt gleden av å bruke en kurant maskin nesten et helt år.

PIII

Det er blant de laveste hastighetene vi ser de største utslagene, helt oppe i over 24 prosent for 550 MHz-utgaven i FC-PGA innpakning. Dette gjør at forskjellen til 500 MHz-utgaven ikke er så stor lenger, nå er den nede i området rundt 500 kroner pluss mva.

Det er også påtagelig at alle de eldre PIII-modellene synker mer i pris enn de nye Coppermine-utgavene, gjennomsnittet er rundt 20 prosent lavere pris.

Fallet på prisnivået på Coppermine-utgavene er likevel vesentlig, det faller med 16 prosent i gjennomsnitt. Dette gir typisk et utslag i utsalgsprisen på godt over 1.000 kroner for de aller dyreste utgavene.

Samtidig ser vi at den "gamle" 500 MHz-modellen nå er forsvunnet fra mange prislister. Den er blitt solgt i bøtter og spann på billigsalg etter nyttår -- som vi skrev i 6987">denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer