Pentium III på 650 MHz

Pentium III lanseres 26. februar i 450, 500 og 550 MHz-versjoner. Men snart kommer enda raskere utgaver, og Intel har allerede lettet litt på lokket.

Pentium III på 650 MHz
Publisert

Intel har ikke lykkes i å holde lokket helt tett når det gjelder Pentium III. Det er allerede mange kommentarer og sammenligninger med Celeron og Pentium II som ikke faller særlig heldig ut, og mange spør hva som egentlig er vitsen med den nye prosessoren.

Gode marginer

På en fagkonferanse i San Francisco har Intel redegjort for vellykkede tester på både 600 og 650 MHz. Testene er gjort på brikker som er produsert med den samme 0,25-mikrometers banebredde som brukes i dagens prosessorer. Det som står for tur er 0,18 mikrometer – og Intels kommentarer til hastighetene som da vil komme er: ”Bare vent og se!”

Myk overgang

Det vil ikke være store forskjeller på 450 MHz-utgavene av Pentium II og III ved kjøring av vanlig kontorstøtteprogrammer. Men Pentium II vil ganske raskt forsvinne fra markedet, og i tillegg vil prisen på Pentium III snart bli lavere enn forgjengeren.

Gevinsten kommer senere

Klokkehastighetene vil øke i løpet av sommeren og høsten, samtidig som mye ny programvare vil bli lansert. I disse nye programmene, eller oppdateringene, vil det være støtte for de nye instruksjonene i Pentium III. Først da vil de tidlige kjøperne høste gevinsten av investeringen i den nye prosessoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer