Pentium III Xeon er her

Pentium III Xeon lanseres i dag. Med denne oppdateringen, kommer også Intels kraftigste familie på linje med Pentium III. Spesielt webservere og kraftige arbeidsstasjoner vil dra nytte av de 70 nye SSE-instruksjonene.

Publisert

Forskjellen mellom Pentium III Xeon og Pentium II Xeon er at kjernen er byttet ut med den samme som brukes i Pentium III.

Denne prosessoren har gått under kodenavnet Tanner i lang tid og lanseringen kommer rett etter Pentium III (kodenavn Katmai).

Ikke for alle

Xeon-familien består av svært dyre prosessorer som koster mellom åtte og 35 tusen kroner. Vi forventer at prisen på Pentium III Xeon vil bli den samme som for Pentium II Xeon.

Pentium II Xeon vil forsvinne om kort tid. Husk at du må ha like prosessorer i en flerprosessormaskin. Derfor bør du sikre deg flere prosessorer snart, hvis du har planer om en utvidelse av en eksisterende maskin.

Mange varianter

Pentium II Xeon finnes i dag i seks utgaver. Klokkefrekvensen er på 400 og 450 MHz og den integrerte andrenivå hurtigbufferen er på 512 KB, 1 MB eller hele 2 MB.

Høyere frekvens, samme hurtigbuffer

Pentium III Xeon vil ha de samme hurtigbuffer-variantene, men klokkefrekvensen vil være på enten 500 MHz eller 550 MHz. I dag lanseres alle variantene på 500 MHz. Hvis du vil ha 550 MHz må du nøye deg med 512 KB hurtigbuffer inntil videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer