Perfekt PC til stua?

Lenovo har lansert IdeaCenter Q180.

Den øverste halvdelen er en Blu-ray-spiller, men om du har filmene dine på harddisken eller i nettverket, behøver du ikke den. Da er PC-en bare 22 mm høy. Den kan også plasseres stående. Foto: Lenovo
Den øverste halvdelen er en Blu-ray-spiller, men om du har filmene dine på harddisken eller i nettverket, behøver du ikke den. Da er PC-en bare 22 mm høy. Den kan også plasseres stående. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Q-serien fra Lenovo består av svært kompakte PC-er, og IdeaCenter Q180 er aller minst. Lenovo selv omtaler PC-en som "verdens minste desktop". Om det stemmer er vi usikre på, men størrelsen på beskjedne 155 x 192 x 22 mm bør uansett ikke by på store utfordringer hva angår plassering.

Les også: Vi bygger lydløs PC

Sterk nok til HD

Til tross for sitt minimalistiske ytre skal Intel Atom D2500 og AMD Radeon HD6540A-grafikken gjøre den mer enn sterk nok til å spille av HD-filmer. Den kan også leveres med en Blu-ray-spiller som kneppes på toppen, noe som gir en sømløs, helhetlig design.

Og det er tydelig at Lenovo har tenkt "stue" når de har laget PC-en, med stilren og moderne design. Den kommer dessuten med en kombinert fjernkontroll og tastatur.

Atom D2500-prosessoren er forresten dobbelkjernet, kjører på 1,8 GHz og trekker maks 10W. Denne har også integrert grafikk, men Lenovo har altså valgt å utstyre PC-en med egen grafikkbrikke.

Vi har foreløpig ikke sett noen ytelsestester for prosessoren, men antar at den vil ligge noe høyere enn tidligere modeller. Atom-prosessorer er uansett myntet på produkter der lav strømbruk og lite kjølebehov er langt viktigere enn rå ytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer