OneDrive-nyhet

Personlig hvelv i Windows 10

Et sikkert sted for ting du ikke ønsker skal komme på avveie. Slik fungerer det.

«PERSONLIG HVELV»: Windows lanserer et nytt sikkerhetstiltak for sine OneDrive-brukere. Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Dinside Vis mer
Publisert

Alle som har mistet eller blitt frastjålet en PC eller lagringsmedium, har kjent på en snikende, ubehagelig følelse. Ikke nødvendigvis fordi PC-en var kostbar, men fordi den inneholdt ting du ikke ønsker at uinnvidde skal få tilgang til. Kanskje den også var full av uerstattelige bilder og videoer som du ikke hadde tatt sikkerhetskopi av?

Ekstra sikkerhetslag i nettskyen

De senere årene har stadig flere av oss tatt i bruk nettskylagring, som kan være en fin måte å sikre at du har flere kopier av ting du er redd for å miste. Kommer PC-en på avveie, vil dataene fortsatt være tilgjengelig i nettskyen, og kan lastes ned til din nye PC.

Men det vil fortsatt være mulig for uinnvidde å få tak i originalene, dersom PC-en havner på avveie. Å få full tilgang til en Windows-disk er vanligvis intet stort problem for hvem som helst med middels teknisk innsikt.

Det er dette problemet Microsoft har adressert, når de i disse dager ruller ut funksjonen Personlig hvelv i Windows 10. Dette er en Bitlocker-kryptert mappe som ligger under OneDrive-mappa i Utforsker, og er altså et tillegg til OneDrive, som er Microsofts nettskyløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer