Philips DVP720SA

Dette er ikke bare en DVD-spiller med DivX-støtte, det er også en SuperAudio CD-spiller. Vi har først og fremst testet den med fokus på DivX og MP3 - men også andre formater. Hvordan klarer den seg i forhold til Asono og JVC-spilleren?

Publisert
Sist oppdatert


DinSide Data har rukket å teste en rekke DVD-spillere med DivX-støtte allerede. De første spillerne var mildt sagt ustabile, og selv om vi var entusiastiske den gang, ville flere av spillerne som ble testet for et par år siden blitt regelrett slaktet dersom de ble presentert for markedet i dag.

De to siste spillerne vi har testet, Asono DVDX70 og JVC XV-N316, var begge meget stabile og pålitelige spillere. Spoling i DivX-filmer var for eksempel ikke lenger noe problem, og vi opplevde ingen krasj under våre tester, noe som hendte relativt ofte på de første eksemplarene vi testet.

Vårt testobjekt:

Philips DVP720SAPhilips har allerede vært på banen en stund med noen DVD/DivX-spillere, og lanserte nylig DVP720SA, som vi nå har tatt en titt på. Her er en oppsummering av de viktigste egenskapene:

  • Støtter DVD (alle soner), VCD, SVCD, DivX (3.11/4/5, MP3, vanlige musikk-CDer og JPEG-bilder, samt multikanals SACD-plater (SuperAudio CD).
  • 12 bit/108Mhz video processing
  • Innebygde dekodere DTS, Dolby Digital 5.1 og Dolby Pro Logic II
  • Progressive Scan (PAL & NTSC)
Vi hadde dessverre ikke SACD-plater tilgjengelig under vår test, men fikk prøvd spilleren mot en en rekke andre film/musikkformater.

Utseendet og gråfargene kjenner vi igjen fra andre DVD-produkter fra Philips, deriblant denne opptakeren som vi omtalte i mars. Den er naturligvis tynnere (4,6 cm), er 43,5 cm bred og 31 cm dyp. Den er dermed noe dypere enn JVC XV-N316, men burde fint få plass i et normalt stereo/TV-møbel.

I fronten finner du de mest nødvendige knappene, som start, stopp, pause og forrige-neste. Knappene er formet som et hjul til høyre.

Philips DVP720SAPå baksiden finner du en rekke tilkoblingsmuligheter, klikk på bildet over for stor versjon.

Menyer

Når du setter i en brent plate med filer, enten DVD eller CD, får du opp en oversikt over filstrukturen på skjermen. Den er temmelig dårlig, for eksempel vises bare noen få tegn i filnavnet, og det vises ikke mer enn fire filer samtidig. Heldigvis viser den forskjellige filformater om hverandre, dersom du for eksempel har en plate med både MP3-filer, DivX-filmer og stillbilder (JPEG).

Du navigerer greit ved hjelp av fjernkontrollen. I det hele tatt er det ikke noe vanskelig her, men vi hadde forventet at Philips hadde lagt ned mer arbeid i layouten.

DivX og Xvid

Spilleren ble testet med 15 brente CDer og DVDer av ulike slag.
Spilleren ble testet med 15 brente CDer og DVDer av ulike slag. Vis mer


Spilleren støtter både DivX og Xvid, med filetternavnene .avi og .divx. Filmene kan enten være brent til CD eller DVD+R(W) og DVD-(RW). Velge du sistnevnte, kan du fint få plass til 10 timer med film i god kvalitet pr plate (4,7 GB). Har du for eksempel mange småklipp i en mappe, kan du dessuten spille dem av i tilfeldig rekkefølge, og repetere én eller alle i mappen.

Vi forsøkte med en rekke brente CDer og DVDer, samtlige var blant de billigste som er å oppdrive på markedet. Spilleren hadde ingen problemer med noen av dem. Etter å ha "tygd" på platen i ca 10 sekunder, kunne vi starte avspillingen. Da kommer en ny forsinkelse, hvor lenge avhenger av lengden på filmen, men 5-10 sekunder er vanlig.

Det var overhodet ingen støy fra drivverket under avspilling av noen av platene våre, kun en svak hviskelyd som vi kunne høre om vi la øret inntil.

Du kan fint spole i filmene, i hastigheter på 2-32x. Sistnevnte lar deg spole gjennom en film på et øyeblikk. Skal du spole bakover, går det superraskt uansett, det står kanskje 2x på skjermen, men det riktige er nok nærmere det tidoble. Avspillingen gjenopptas innen 2 sekunder etter at du stopper spolingen ved hjelp av OK- eller play-knappen. Meget bra!

Lyd og bildekvalitet var upåklagelig, og du kan faktisk påvirke lyden selv ved å trykke på sound-knappen på fjernkontrollen. Du kan da velge mellom 4 forhåndsinnstilte equalizer-oppsett, avhengig av hva du ser på; drama, action, sci-fi eller concert.

Andre filmformater

Spilleren hadde ingen problemer med å dekode og vise filmklipp i MPEG1 og MPEG2-format som vi hadde brent på CD og DVD. Alle oppløsninger og bithastigheter så ut til å være støttet. Dermed kan du bruke spilleren og TVen til å vise de morsomme filmklippene du har fått på epost.

Vi prøvde med noen Quicktime- og AVI-snutter fra digitalkameraene våre, men uten hell. OGM, WMV og andre nye formater støttes heller ikke.

Uansett er dette bedre enn JVC XV-N316, som ikke støttet MPEG1 og 2 direkte.

Støtter mini-DVD

Vi legger til at vi faktisk også testet noen vanlige DVD-filmer(!) og i motsetning til flere andre (som for eksempel Kiss) har ikke Philips slurvet her. Spilleren reagerer svært raskt på kommandoer, og fra fjernkontrollen har du nå full tilgang til mange funksjoner som er daktivert i DivX-modus. Svært godt bilde på vår 33" TV (Loewe, 100 Hz), og lyden var også meget bra.

Spilleren husker faktisk hvor du eventuelt stoppet avspillingen i de fem siste DVD-filmene, slik at du kan fortsette avspillingen fra dette punktet senere. Ikke verst!

Til vår store overraskelse fant vi ut at den støtter mini-DVDer. Dette er CDer som brennes med DVD-struktur, noe som gir plass til rundt 20 minutter i god DVD-kvalitet. Dette støttes i skrivende stund ikke av mange frittstående DVD-spillere.

MP3

Når du setter inn en plate med MP3-filer, starter avspillingen av første spor i første mappe automatisk. Det er selvsagt en stor fordel, for da slipper du å skru på TVen for å navigere deg til første spor. Du kan enkelt og raskt hoppe til neste spor, men dessverre kan du ikke spole. Lyden er helt topp!

Videre kan du spille av sporene i en mappe i tilfeldig rekkefølge, og du kan velge å repetere ett spor eller alle sporene i en mappe.

Under avspilling vises ID3-informasjon til høyre i skjermbildet, men dette ser som regel helt forferdelig ut - rent layoutmessig. Listen over filene ser du til venstre, men som tidligere nevnt, kun fire filer ses samtidig, og bare de første bokstavene i filnavnet. æøå støttes dessuten ikke. Listen skrolles heller ikke når du f eks går fra spor 4 til spor 5.

Vi synes det er merkelig at Philips ikke har gjort seg mer flid med visning av filnavn, liste over filer, og id3-tag.
Vi synes det er merkelig at Philips ikke har gjort seg mer flid med visning av filnavn, liste over filer, og id3-tag. Vis merLøsningen kunne absolutt ha behov for en real ansiktsløftning, mener vi.

Andre musikkformater

SACD-logoen.
SACD-logoen. Vis mer


Spilleren støtter dessverre verken WMA eller Ogg Vorbis, som begge er blitt meget utbredt de siste årene. Dette kan kanskje bli mulig ved å oppgradere spillerens interne programvare, men en slik oppdatering er ikke annonsert i skrivende stund.

Dette er den første DVD-spilleren vi har testet som har hatt støtte for SACD.

Konklusjon


Spilleren svarte absolutt til våre forventninger, og det eneste vi har å trekke er svake menyer, samt manglende støtte for DivX-undertekster og andre lydformater enn MP3.

Med en prislapp på 1.795 kroner er den et par hundrelapper dyrere enn JVC XV-N316, men støtter til gjengjeld flere formater. I skrivende stund får du med den siste Ringenes Herre-filmen, så for entusiastene bør valget dermed være enkelt. Begge disse spillerne, samt Asono DVDX70 kan derimot trygt anbefales dersom du er ute etter en DVD-spiller som også takler DivX.

Her kan du se store bilder av spilleren og menyene

Vi fikk låne spilleren fra NSE, som er Philips-distributør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer