Philips klar med dobbel DVD-kapasitet

Har du nettopp kjøpt DVD-brenner, sa du? Til sommeren kommer de første brennerne med nærmest dobbel kapasitet. Philips ser ut til å bli først ute.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tyske PCWelt.de som har lekket nyheten om Philips-brenneren, som skal vises på CeBit-messen senere i vår. Modellen har fått betegnelsen DVDRW 885K, og det er snakk om en DVD+RW brenner som brenner platen i to omganger, i to lag, og dermed oppnås den høye kapasiteten.

Philips klar med dobbel DVD-kapasitet8,5 GB

Den skal i følge kilden være i stand til å brenne første lag i 8x, og det andre laget i 2,4x. Dermed kan du presse inn 8,5 GB med data eller film på de nye DVD+R platene. DVD+RW vil bare være støttet med enkelt lag, med maks hastighet på 4x. Brenneren vil naturligvis være bakoverkompatibel med dagens 4,7 GB plater.

Lesehastigheten på denne brenneren vil være 12x for DVD og 40x på CD. CDR kan brennes i maks 24x og CDRW i 10x.

Ingen krymping

Brenneren ventes i følge PCWelt.de å være i butikkene i begynnelsen av juli. Prisen er foreløpig ukjent. Med lanseringen av denne brenneren og andre Dual Layer-brennere, vil behovet for DVD-kompresjonsprogrammer som DVDShrink og tilsvarende raskt bli avtagende.

Her finner du vår store test av DVD-brennere


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer