Philips satser på musikk og film uten en tråd

Philips bygger videre på sitt Streamium-konsept, og lanserer nå flere musikkanlegg som streamer musikk, video og radio fra Internett - trådløst til stua.

Publisert
Sist oppdatert

Amsterdam, Nederland (DinSide Data): Under årets Pre-IFA samling i Nederland fikk europeisk presse se hvilke planer Philips har på hjemmeunderholdningsfronten fremover. Ikke uventet ønsker Philips å bygge opp hjemmeunderholdningen rundt TVen, og viste blant annet TVer med innebygd DVD-spiller, radio, harddisk og 5.1-lyd.

Uten en tråd

Men det ble også vist flere andre spennende produkter, blant annet fanget de nye Streamium-spillerne vår interesse. Som navnet antyder er dette musikkanlegg som kan streame musikk fra Internett eller fra PCer i nettverket, og for første gang viste Philips frem Streamium-modeller som kan streame musikken trådløst via standard WLAN (802.11b).

Philips har samarbeid med blant andre MP3.com og Musicmatch om leveranse av innhold til Streamium-spillerne, og allerede nå kan du velge mellom flere tusen kanaler som sender musikk døgnet rundt. I tillegg kan spillerne streame musikk fra PCer som ligger innenfor lokalnettet, i utgangspunktet MP3 og MP3Pro-filer. Men i følge Philips skal spillerne kunne oppgraderes til å støtte nye, fremtidige formater.

MC i250 - ungdomsanlegget

Philips Streamium MC i250
Philips Streamium MC i250 Vis merMC i250 er den rimeligste Streamium-modellen, og bygger videre på fjorårsmodellen MC-i200. Dette er et kompakt stereoanlegg myntet på et ungdommelig publikum. Spilleren streamer musikken trådløst, og har i tillegg innebygd CD-spiller. CDR(W)-plater med MP3 og MP3Pro-filer støttes også. Spilleren har for øvrig også innebygd vanlig RDS-radio.

MC i250 ventes i butikkene her hjemme i løpet av sommeren, og har fått en veiledende pris på 5.490 kroner inkl mva.

MX i6000 - musikk og video

Philips Streamium MX i6000
Philips Streamium MX i6000 Vis merFor de mer sofistikerte brukerne lanserer Philips flere nye medlemmer i Streamium-familien, og toppmodellen MX i6000 er i praksis et komplett 5.1-anlegg som i tillegg til å streame musikk, også håndterer video. Og da snakker vi om formater som RealVideo, DivX og andre populære formater som gjerne knyttes til Internett. Den har også innebygd DVD-spiller med plass til inntil 5(!) DVD-plater. I likhet med MC i250 kan MX i6000 streame både fra Internett eller fra PCer i lokalnettet. Også denne har innebygd RDS-radio.

MX i6000 ventes ikke i butikkene her hjemme før til høsten, og prisen er foreløpig ukjent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer