Philips satser på OLED

De første modellene kommer på markedet allerede i år.

TV MED NI PROJEKTORER: I et vanskelig TV-marked gjelder det å skille seg ut. Philips har sine Ambilight og Ambilux-løsninger. Sistnevnte benytter ni projektorer for å vise en sløret versjon av bildet på veggen bak TVen. Og snart kommer de første OLED-modellene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TV MED NI PROJEKTORER: I et vanskelig TV-marked gjelder det å skille seg ut. Philips har sine Ambilight og Ambilux-løsninger. Sistnevnte benytter ni projektorer for å vise en sløret versjon av bildet på veggen bak TVen. Og snart kommer de første OLED-modellene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BRÜSSEL: TP Vision har nettopp vist fram sin 2016-kolleksjon av Philips-TV-er, som omfatter en rekke modellserier i forskjellige priskategorier. Som ventet har også TP Vision fokus på HDR og UHD/4K på toppmodellene, og i likhet med Samsung har de fjernet 3D-støtte fra alle årets modeller.

I tillegg har Philips-teknologiene Ambilight og Ambilux blitt oppgradert, se mer nederst i denne artikkelen.

LES OGSÅ: Helt slutt på 3D fra Samsung

OLED kommer

For å sørge for best mulig sortnivå, benytter Philips-TVene en teknikk de har kalt Micro Dimming Premium.

Her blir bildet analysert og inndelt i 128 forskjellige soner, som hver har sitt eget LED-baklys. Kun LED-lamper i soner som skal være belyst, vil være tent. De andre vil være slukket, noe som gir godt sortnivå i disse sonene - og dermed også god kontrast mot de lyse sonene.

TP Vision innrømmer imidlertid at løsningen ikke er helt optimal.

- Perfekt sortnivå får man først med OLED-paneler. Årsaken er ganske enkelt at panelet ikke bare har 128 soner, men åtte millioner, sier strategisjef hos TP Vision, Danny Tack, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer