Philips Wearable Camera

Lyst på et minikamera, men uten en mobiltelefon på kjøpet? Denne lille pluggen fra Philips kan være løsningen du ser etter.

Publisert
Sist oppdatert
Philips Wearable Camera
Philips Wearable Camera
Philips Wearable Camera


Det er ikke akkurat uvanlig med mobiltelefoner med innebygd kamera, gjerne med VGA-oppløsning. Men i visse situasjoner kan det være upraktisk med slike løsninger, og noen ønsker seg kanskje et enda mindre og lettere kamera.

Philips har laget en av de smarteste og minste løsningene vi har sett. Et bitte lite kamera som kan henges rundt halsen, på størrelse med en standard sigarettenner, og som har 128 MB lagringsplass innebygd. Kameraet er en USB-minneplugg, så den kan settes direkte inn i datamaskinen uten at du behøver å installere drivere eller programvare. Den dukker bare opp som egen disk i Windows Explorer. Dessuten lades batteriet også via USB-porten, noe som er svært praktisk.

Ukomplisert

Selve kameraet kunne ikke vært enklere. Du skrur det på ved å vri på et hjul som beskytter linsen. Det er to lys bak som signaliserer om minnet er aktivt og om batteriet er fullt. Og det er en utløserknapp øverst. Ingen LCD-skjerm, ingen innstillinger og ingen tilleggsfunksjoner, altså. Men det fungerer.

Bildene lagres i VGA-størrelse, altså 640x480-oppløsning. Dessverre er ikke kvaliteten spesielt imponerende, vi har sett bilder tatt med mobiltelefoner (i samme oppløsning) som hadde bedre fargegjengivelse og høyere detaljnivå. Men til enkle e-post-formål er kvaliteten helt OK.

Det følger med programvare som kan brukes til å blåse opp bildene til 1.3 megapiksel størrelse - men det innebærer ikke akkurat bedre kvalitet.

Konklusjonen er at dette er en morsom minneplugg med basis kamerafunksjonalitet. Det er mer en kuriositet enn et nyttig produkt, men har du 1.395 kroner til overs så hvorfor ikke?

Distributør er NSE.

Philips Wearable Camera


Philips Wearable Camera[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer