Philips Wearable Camera

Lyst på et minikamera, men uten en mobiltelefon på kjøpet? Denne lille pluggen fra Philips kan være løsningen du ser etter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke akkurat uvanlig med mobiltelefoner med innebygd kamera, gjerne med VGA-oppløsning. Men i visse situasjoner kan det være upraktisk med slike løsninger, og noen ønsker seg kanskje et enda mindre og lettere kamera.

Philips har laget en av de smarteste og minste løsningene vi har sett. Et bitte lite kamera som kan henges rundt halsen, på størrelse med en standard sigarettenner, og som har 128 MB lagringsplass innebygd. Kameraet er en USB-minneplugg, så den kan settes direkte inn i datamaskinen uten at du behøver å installere drivere eller programvare. Den dukker bare opp som egen disk i Windows Explorer. Dessuten lades batteriet også via USB-porten, noe som er svært praktisk.

Ukomplisert

Selve kameraet kunne ikke vært enklere. Du skrur det på ved å vri på et hjul som beskytter linsen. Det er to lys bak som signaliserer om minnet er aktivt og om batteriet er fullt. Og det er en utløserknapp øverst. Ingen LCD-skjerm, ingen innstillinger og ingen tilleggsfunksjoner, altså. Men det fungerer.

Bildene lagres i VGA-størrelse, altså 640x480-oppløsning. Dessverre er ikke kvaliteten spesielt imponerende, vi har sett bilder tatt med mobiltelefoner (i samme oppløsning) som hadde bedre fargegjengivelse og høyere detaljnivå. Men til enkle e-post-formål er kvaliteten helt OK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.