Phishing-invitasjon fra Politiet

KOMMENTAR: Dette kunne ha gått riktig galt.

Foto: Markus Myhre
Foto: Markus Myhre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På mandag ble de nye nettsidene til politi.no lansert; en lansering som ble slaktet i norske medier.

Til tross for at nettsidene har kostet over 25 millioner kroner, slår norske usability-eksperter fast at sidene fremstår som lite moderne, med utdatert teknologi, kronglete navigasjon og et dårlig søk.

Summen på 25 millioner kroner anses derfor å være helt hinsides sett i forhold til produktet som er levert.

Det er nå én ting.

I mine øyne er disse tingene nemlig langt fra like oppsiktsvekkende som det som var det virkelige problemet med politi.no etter nylanseringen. En svakhet i koden kunne nemlig potensielt endt i en katastrofe for personvernet fordi den åpnet for såkalt phishing; stjeling av informasjon der gjerningsmannen på en eller annen måte utgir seg for å være den som egentlig skal ha informasjonen.

Politiets nye nettsider brukte inntil sent i går en svært usikker teknikk for å hente opp artikler. En .jsp-fil (JavaServer Page) ble matet med URL-en til artikkelen som skulle vises. Dette er det veldig lett å tukle med via såkalt HTML-injection, og mange hadde det moro med politiets nettsider i går, meg selv inkludert, der du kunne fikle med URL-en for å lage morsomme sider som tilsynelatende lå på politiet.no sine servere (URL-en begynte fortsatt med http://www.politi.no/...).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer