Phoenix Wright: Ace Attorney

SPILLTEST: Det er én yrkesgruppe som er veldig undervurdert i spillbransjen. Nemlig advokater. Capcom gjør noe med situasjonen, og kommer med et av de mest unike spillene på lenge!

Publisert
Sist oppdatert

Nyskapende og interessante spill fortsetter å dukke opp på Nintendo DS med jevne mellomrom. Og nå kan også vi europeere offisielt få kjøpt det etter hvert mye omtalte rettsdramaet til Capcom, nemlig Phoenix Wright: Ace Attorney.

Spillet har vært ute en god stund i både Japan og USA, og som så mange andre merkelige, japanske fenomener har også dette fått mye nettforum-oppmerksomhet og er blitt en favoritt blant importentusiaster. Men med god grunn, for dette er god underholdning, og gir oss et smil om munnen.

Spillet forteller om en ung, uerfaren og nokså nerdete forsvarsadvokat, som skal komme i gang med sin første sak, under de beskyttende vingene av sin mentor, Mia Fey. Dessverre blir Mia kort tid etter brutalt myrdet, og du er (nesten) alene.

Mye lesning

Det er vanskelig å si hvilken sjanger Phoenix Wright passer under. Tekstbasert eventyrspill er kanskje det nærmeste vi kommer, uten at det betyr at spillet har mangler på den visuelle siden. Det er bare at det meste av informasjonen som behandles er tekstbasert. Avhør av vitner, bevisføring og kryssforhør dukker opp i skriftlig form på den nedre skjermen til DSen, og du trykker på riktige svaralternativer, velger ut korrekte bevis og presser vitnene. Sånn sett krever ikke Phoenix Wright mye rent spillteknisk, det handler stort sett bare om å velge korrekte elementer, og trykke på dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer