PhotoDraw 2000: Kunst med et klikk?

Underlig nok viser tegne og grafikkprogrammet Microsoft PhotoDraw2000 seg å være for dårlig der det virkelig skulle være bra, samtidig som det overrasker stort der vi forventet lite. PhotoDraw2000 er ambisiøst: Nå skal alle skal kunne lage profesjonelt utseende grafikk som kan brukes både i Microsoft Office programmer eller publiseres på webben.

Publisert

PhotoDraw er opptatt av at det skal være enkelt å lage avansert grafikk. Det er ikke et produkt som er ment for den profesjonelle brukeren. PhotoDraw kombinerer en rekke funksjoner som ofte finnes i forskjellige programmer, som bildebehandling og vektorgrafikk.

I denne testen har vi også sett på webgrafikk og programmets kvalitet ved redigering av fotografier, vektorer og tekst

Uinspirerende manual

Manualen som følger med programmet er på litt over 100 sider. Som pedagogikk betraktet er den absolutt brukbar, men det er sjelden vi har sett et mindre inspirerende utvalg av grafiske eksempler i en manual. Gloret gullskrift i 3D over et tykt rep med en palme og øyer i Stillehavet i bakgrunnen blir presentert som en dramatisk og fargerik måte å fange leseres oppmerksomhet. I virkeligheten er det ganske fælt.

Grafikk til Office

PhotoDraw introduserer formatet .mix. Dette formatet er for nytt til å bli støttet av eksisterende grafikkprogrammer, og innebærer at du enten må eksportere filer til et annet format eller holde deg til PhotoDraw. Arbeidsfiler lagres direkte i mix, slik at for eksempel vektorgrafikk fortsetter å være vektorisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.