PhotoFiltre - gratis bildebehandling

Avanserte programmer for bildebehandling er sjelden gratis. PhotoFiltre er et unntak, og er dessuten både stabilt og brukervennlig.

Publisert
Sist oppdatert

Mens nettet nærmest svømmer over av forskjellige gratisprogrammer for visning av bilder, er det ikke veldig mange som tilbyr avansert redigering av bildene uten at du må fiske fram lommeboka. Blant bildeproffene er Adobe Photoshop fortsatt en av favorittene, til tross for at det i det siste har fått hard konkurranse fra langt rimeligere programmer. Et av dem er Jasc Paint Shop Pro, som finnes på svært mange PCer i en eller annen versjon.

Men hvis du ikke liker prøveperioder og stadige påminnelser om registrering, finnes det noen ganske få gratis juveler i internettjungelen. Ett av dem er The Gimp, som har mange av funksjonene som du finner i Adobe Photoshop, men dette programmet har etter vår mening et noe innfløkt grensesnitt.

Et annet, enklere men også godt alternativ, er Paint.net, som vi blant annet omtalte i denne artikkelen.

Men vår favoritt blant gratisprogrammene er verken The Gimp eller Paint.net, men derimot lille og effektive Photofiltre - på 3,5 megabytes - som første nyttårsdag ble sluppet i ny versjon. Den nye versjonen, 6.3, introduserer ikke noe nytt, men fikser en del bugs og bedrer kompatibiliteten med Windows Vista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer