Photofiltre 7 - avansert gratis bildebehandling

En av våre klare freeware-favoritter er blitt vesentlig oppgradert.

Photofiltre 7 kan erstatte behovet for Photoshop for mange, etter at gratisversjonen har fått omfattende støtte for lag (layers)
Photofiltre 7 kan erstatte behovet for Photoshop for mange, etter at gratisversjonen har fått omfattende støtte for lag (layers) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildeprogrammer finnes det nok av, men gode alternativer til Photoshop vokser ikke på trær. Det finnes imidlertid noen der ute som fortjener oppmerksomhet. Ett av dem er Photofiltre, som nylig har kommet i ny versjon for første gang på flere år.

Les også: 10 gratis Photoshop-alternativer

Best med mus

Det lille programmet er svært effektivt å jobbe med, blant annet takket være svært mye funksjonalitet som ligger på høyre museknapp, i motsetning til Photoshop der man kan øke effektiviteten ved å lære seg tastatursnarveier. De mange knappene i toppen kan virke overveldende i starten, men her finner du mye av det du ellers måtte bla deg gjennom menyer for å finne.

Listen over funksjonalitet er lang, og hvis du er vant til å bruke Photoshop vil du glede deg over at mange av menyene og dialogboksene har temmelig lik utforming.

Du finner blant annet en rekke muligheter for å korrigere farger, lys, skarphet, fjerne støv fra innskannede bilder, legge på tekst, krympe, utvide, vri, vende osv. PhotoFiltre har også en batch-løsning som lar deg utføre forskjellige justeringer på alle bildene i en mappe.

Du finner også en rekke spennende og effektfulle filtre og masker, og flere plugins kan lastes ned gratis fra utviklerens nettsider, blant annet for korrigering av hvitbalanse og røde blitsøyne.

Endelig layers

Den viktigste nyheten i versjon 7 av programmet er at det nå støtter lag (layers). Også tekst kan legges i eget lag, og kan flyttes rundt på bildet og redigeres i etterkant. Bilder som består av flere lag kan lagres i et eget format (PFI). Photoshop-filer kan åpnes (PSD), men bilder med lag åpnes som flatt bilde.

Når grafikken ligger lag på lag, kan du for eksempel flytte rundt på dem. Glimrende når du skal lage collager, legge på tekst eller drive med avansert fotomanipulasjon.
Når grafikken ligger lag på lag, kan du for eksempel flytte rundt på dem. Glimrende når du skal lage collager, legge på tekst eller drive med avansert fotomanipulasjon. Vis mer


Photofiltre finnes også i en betalversjon med ekstra funksjoner, kalt Photofiltre Studio. For svært mange brukere byr imidlertid Photofiltre 7 på det man trenger. Hvis du er ute etter et gratis og avansert alternativ til Photoshop, som dessuten er brukervennlig og kjapt, bød du absolutt teste ut Photofiltre 7. Programmet er bare 5 MB stort.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra www.photofiltre-studio.com.

Få også med deg disse alternativene:

ArtWeaver 3.0
PixBuilder 2.0.3
The Gimp

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer