Photofiltre 7 - avansert gratis bildebehandling

En av våre klare freeware-favoritter er blitt vesentlig oppgradert.

Photofiltre 7 kan erstatte behovet for Photoshop for mange, etter at gratisversjonen har fått omfattende støtte for lag (layers)
Photofiltre 7 kan erstatte behovet for Photoshop for mange, etter at gratisversjonen har fått omfattende støtte for lag (layers) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildeprogrammer finnes det nok av, men gode alternativer til Photoshop vokser ikke på trær. Det finnes imidlertid noen der ute som fortjener oppmerksomhet. Ett av dem er Photofiltre, som nylig har kommet i ny versjon for første gang på flere år.

Les også: 10 gratis Photoshop-alternativer

Best med mus

Det lille programmet er svært effektivt å jobbe med, blant annet takket være svært mye funksjonalitet som ligger på høyre museknapp, i motsetning til Photoshop der man kan øke effektiviteten ved å lære seg tastatursnarveier. De mange knappene i toppen kan virke overveldende i starten, men her finner du mye av det du ellers måtte bla deg gjennom menyer for å finne.

Listen over funksjonalitet er lang, og hvis du er vant til å bruke Photoshop vil du glede deg over at mange av menyene og dialogboksene har temmelig lik utforming.

Du finner blant annet en rekke muligheter for å korrigere farger, lys, skarphet, fjerne støv fra innskannede bilder, legge på tekst, krympe, utvide, vri, vende osv. PhotoFiltre har også en batch-løsning som lar deg utføre forskjellige justeringer på alle bildene i en mappe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer