PhotoPC 750z: Nytt digitalkamera med tvilsom markedsføring

(London, DinSide Data): Epsons nyeste digitalkamera har i følge markedsføringen en oppløsning på 2 megapiksler (2 mill. bildepunkter). Men på vårt spørsmål om dette er optisk oppløsning, var svaret at oppløsningen egentlig er på 1280 x 960 (1,2 mill. bildepunkter).

Epson PhotoPC 750z er et typisk digitalt kompaktkamera. Oppløsningen er 1280 x 960. Foto: Epson
Epson PhotoPC 750z er et typisk digitalt kompaktkamera. Oppløsningen er 1280 x 960. Foto: Epson Vis mer
Publisert

Det er mer enn nok forvirring når det gjelder oppløsning på digitale kameraer og skannere, og dette er ikke et steg i riktig retning. Både Kodak og Agfa har svin på skogen når det gjelder denne typen markedsføring, og nå må også Epson regne med å få betydelig mengder juling i pressen på grunn av jukset.

Det som skjer er at kameraet helt automatisk og uten å spørre øker oppløsningen (interpolerer) i selve kameraet via en innebygget programvare. Det betyr at du får større filer uten at kvaliteten nødvendigvis blir bedre. Ønsker du virkelig å øke oppløsningen med programvare (som godt kan være aktuelt), er det mye bedre å gjøre dette i Photoshop eller et lignende program når behovet oppstår.

Kjære Epson: Skriv om annonsetekstene deres med en gang!

Vitale data

Kameraet har 3x optisk zoom, med muligheter for ytterligere 2x digital zoom. Våre erfaringer med digital zoom er dårlige, men 3x optisk holder for de fleste.

Kameraet har både optisk og LCD-skjerm-søker, og det er en fordel. I tillegg er det en funksjon hvor du kan slippe inn dagslys bak LCD-skjermen i stedet for å tære direkte på batteriet. Dette blir det spennende å teste. Kameraet bruker vanlige AA-batterier, men Epson leverer med oppladbare NiMH-batterier og lader i esken. Vi antar at dette har kommet til etter betydelige mengder klager på kort batterilevetid på forgjengeren PhotoPC 700.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer