Photoshop 5.5 med viktige nyheter

Nå kommer Photoshop 5.5, og denne versjonen inneholder nye funksjoner som alle brukere av programmet garantert vil sette pris på. Photoshop 5.5 inkluderer nå også ImageReady 2.0.

Publisert

Photoshop 5.5 har to hovednyheter: Bedre håndtering av web-grafikk og atskillig bedre utvalgsverktøy (maskering).

Glimrende utvalgsverktøyer

Med utvalgsverktøyene i den nye versjonen, kan du utføre bildemagi som før ville kreve svært mye arbeid. Mange brukere av Photoshop bruker store deler av tiden foran skjermen på å isolere bakgrunnen fra hovedmotivet, og det kan være en langdryg affære. Med de nye verktøyene gjør du operasjoner på minutter som før tok mange timer. Photoshop 5.5 har 3 nye verkøyer for dette:

Extract Image: lar deg trekke ut avanserte forgrunner som trær, modeller med komplisert hår osv. I illustrasjonen til høyre, har vi klippet ut et tre fra et bilde, og limt det inn i et annet. Dette vil normalt være svært arbeidskrevende siden kanten på treet er så komplisert. 4051">Klikk her for å se nærmere på Extract Image.

Background Eraser: Med det nye verktøyet Background Eraser, kan du "vaske" bort bakgrunnen med noen museklikk. Også dette verktøyet vil garantert spare mange Photoshoppere for mange arbeidstimer. 4052">Klikk her for å se nærmere på Background Eraser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.