Photoshop 7.0 - førsteinntrykk

Den nyeste versjonen av Photoshop er underveis, og vi har prøvd en betautgave for å finne ut om du bør oppgradere.

Publisert
Sist oppdatert

Photoshop har nærmest rukket å bli en legende av et program, med jevnlige oppdateringer som befestet dets stilling som det mest brukte, profesjonelle bildebehandlingsverktøyet. Det var da naturligvis med stor spenning at vi installerte denne ikke helt ferdige versjonen av Photoshop 7.0, som etter planen skal foreligge i butikkene i løpet av april.

Betaversjonen inneholder full funksjonalitet, men mangler blant annet en ordentlig hjelpefil, samt er ikke helt stabil. Ellers har programmet beholdt det samme grensesnittet, men det er blitt litt mer strømlinjeformet. Blant annet er verktøy-menyet som normalt befinner seg på venstre side av skjermen, fått litt redesignede ikoner og generelt litt mer behagelige former. Alt i alt er forandringene minimale, og du hvis du har brukt Photoshop før, vil kjenne deg igjen med en gang.

Solide nyheter

Øverst til venstre finner vi to skilleark vi ikke har sett før. Disse heter ”File Browser” og ”Brushes”, og fører til nye og interessante funksjoner.

File Browser er en svært velkommen nyhet, og lar det rett og slett få bedre oversikt over bildefiler som befinner seg på dine disker eller andre lagringsmedia. Den består av fire vinduer: Ett som viser alle diskene og mappene, ett som viser miniatyrer av alle bildene i en aktuell mappe, ett som viser det valgte bildet i litt større versjon, og til slutt ett som inneholder alle detaljene som det valgte bildet – størrelse, navn, format, fargemodus og lignende. File Browser fungerer ypperlig, men har du mange bilder liggende tar det litt tid før alle miniatyrene lastes inn i cache-minnet. Når det først er gjort, fungerer funksjonen lynkjapt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer