Photoshop CC er lansert

Prøv Adobes nye fotoredigeringsprogram helt gratis.

Nye Photoshop er kun tilgjengelig som abonnement via Adobes nye Creative Cloud-skytjeneste.
Nye Photoshop er kun tilgjengelig som abonnement via Adobes nye Creative Cloud-skytjeneste. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adobe har nettopp lansert den nye Photoshop-versjonen, Photoshop CC.

Fotoredigeringsprogrammet inngår i den nye skybaserte abonnementstjenesten Creative Cloud, som går ut på at du ikke lenger eier programmene, men leier dem. Og du trenger ikke lenger kjøpe dem på fysisk plate, du trenger bare å laste ned fra internett.

Les også: Slik funker Adobe Creative Cloud

Månedsabonnement

Et månedlig Creative Cloud-abonnement koster 475 kroner, men du kan få tilgang til enkeltapper for 188,75 kroner i måneden. Inkludert i prisen er også lagringsplass i skyen og en rekke samarbeidsverktøy.

Adobe byr også på en 30-dagers gratis prøveperiode som lar deg prøve ut hele programpakken før du eventuelt velger å bli abonnent.

Nytt i Photoshop CC

Photoshop er kanskje det mest populære programmet i Adobes CC-familie. Nye Photoshop CC er ikke en like stor oppdatering som forgjengeren Photoshop CS6, men det er likevel flere nyheter å bryne seg på.

En av de viktigste nyhetene i Photoshop CC er Shake Reduction, eller Ristereduksjon som det heter på norsk, som er en funksjon laget for å forbedre et bilde som har blitt uskarpt som en følge av kamerarystelser. Du skal kunne angi i hvilken retning rystelsen kommer fra og rette opp bildet deretter.

Så bra fungerer den nye ristereduksjons-funksjonen ifølge Adobes egne eksempler.
Så bra fungerer den nye ristereduksjons-funksjonen ifølge Adobes egne eksempler. Vis mer


Skarpere

En annen nyhet er at funksjonen Smart Sharpen, eller Smart skarphet, har blitt enda bedre enn før, og kan nå finne ut hvor et objekt på et bilde er og gjøre det skarpere, mens bakgrunnen forblir myk som før, skriver The Verge.

Adobe har også gjort at Camera Raw nå er tilgjengelig som et filtervalg, hvilket betyr at du kan gjøre RAW-redigeringer når som helst i bearbeidingen av et bilde, ikke bare idet du åpner det. Det skal dessuten være enklere å forstørre et bilde med lav oppløsning slik at det ser bedre ut på trykk.

Du kan se hele listen over nye funksjoner her, eller prøve ut nye Photoshop CC her. Programmet er tilgjengelig for både Windows og Mac.

Les også: Enkel bildebehandling med Fotor

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer