Photoshop CS2

Photoshop er som vanlig det mest spennende elementet i hele Adobe sitt tilbud, og denne gangen byr den også på mange spennende - og praktiske - verktøy. Noen av dem dytter virkelig grensen for hva du kan forvente av et grafikkverktøy.

Photoshop CS2
Publisert
Sist oppdatert

Photoshop CS 2 har fått en hel rekke nye funksjoner, men som vanlig beholder det den samme layouten og menystrukturen som har fulgt programmet, i hvert fall siden versjon 5.0.

Dermed kan selv gamle travere oppgradere uten å måtte finne opp kruttet på nytt, men det fører også til en del forvirring - spesielt for nye brukere. Det finnes nå minst tre forskjellige "unsharp mask"-varianter, der den siste kan være den beste for mange: Smart sharpen tar et blad fra CS 1-nykommeren "shadow/highlight," og lar deg lage en uskarp maske på forskjellige nivåer i mørke eller lyse deler av bildet - og er kanskje alene nok til å oppgradere.

Enkle perspektiver med Vanishing Point

Den neste store nyheten er "Vanishing Point," som har lite til felles med bilfilmen med samme navn. Dette er et perspektivverktøy som er utrolig kjekt for de som jobber med plakater og komposisjoner, men som kan ta en stund å mestre.

Vanishing Point lar deg opprette perspektivlinjer som følger elementene i et bilde, som så brukes til å føre perspektiveffekter på alt du legger oppi. Det vil si at det blir mye enklere enn før å få tekst og bilder og til og med illustrator-elementer til å følge et perspektiv (før måtte vi rastrere og tilpasse i frihånd).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.