Photoshop CS5 klar for nedlasting

Nå kan du også prøve slette-funksjonen alle snakker om.

Photoshop CS5 klar for nedlasting
Publisert
Sist oppdatert

Adobe melder i dag om at CS5-utgaven av selskapets programvarepakker for design og utvikling er i butikkene, og at norske versjoner av enkelte av programmene vil være klar 10. mai. CS5-familien omfatter 14 frittstående produkter, og fem suiter med ulikt programvareinnhold.

Prismessig ligger produktene langt utenfor budsjettrammene til de fleste privatpersoner, men det betyr ikke at du ikke kan leke deg med dem likevel. Adobe har nettopp lagt ut prøveversjoner som kan lastes ned, installeres og brukes gratis i 30 dager - hele tiden uten begrensninger i funksjonaliteten.

Les også: Ren magi i ny Photoshop

Slett ting fra bildet

En av de desidert mest populære applikasjonene er utvilsomt Photoshop CS5, og blant de store nyhetene i denne versjonen er Content Aware Fill. Funksjonen gjør det mulig å fjerne uønskede elementer fra fotografier på en svært enkel og rask måte.

Man merker ganske enkelt objektet man ønsker å slette, trykker DEL-knappen på tastaturet, og trykker OK i boksen som dukker opp.

DinSide Data har prøvd funksjonen på en rekke fotografier de siste par dagene, og her kan du se hvordan vi fjernet to personer + en stein fra et fotografi på 44 sekunder:


Content Aware Fill analyserer de omkringliggende forhold, og prøver å fylle ut tomrommet bak de slettede elementene på bakgrunn av dette. Man må som regel gjøre litt småflikking i etterkant, men tidsbesbarelsene er som regel store i forhold til tidligere.

Her er et ukjent, gratis Photoshop-alternativ

Ikke 100%

Vi skynder oss å legge til at selv om funksjonen gjør en imponerende jobb i mange tilfeller, er den langt fra perfekt. Noen ganger, spesielt i detaljrike bilder, blir resultatet ofte helt galt. Da må man inn med en manuell prosess som tidligere. På store bilder, og på svakere datamaskiner, kan prosessen dessuten ta ganske lang tid.

Enkelte ganger kan man kjøre Content Aware Fill flere ganger for å få et best mulig resultat, som i vårt eksempel under:


Store pakker

Hvis du fikk lyst til å prøve Content Aware Fill og de andre mulighetene, bør du enten ha rask internettilgang eller god tålmodighet. Både Mac- og Windows-versjoner er tilgjengelige, og nedlastingen av Photoshop CS5 er på ca 1 GB i begge tilfeller.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Photoshop og de andre applikasjonene og suitene fra denne siden hos Adobe.

- Adobe flår kundene
Slik fjerner du ting fra bildet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer