Photoshop Elements 7

Elements-programmene fra Adobe kommer nå i nye versjoner

Publisert
Sist oppdatert

Elements-serien til Adobe består av langt rimeligere utgaver av flaggskipene Photoshop og Premiere, men mulighetene er ikke tilsvarende redusert. Ettersom gratisprogrammene blir stadig bedre og byr på mye av det samme som betalprogrammene stiger kravene.

Prisnivået på Elements-utgavene ligger rundt 900 kroner, så det er jo penger, selv om det er et godt stykke opp til de profesjonelle pakkene som ligger på nesten ti ganger så mye.

Les også: Griselekker bildeprogram fra Google

Hva er nytt?

I videoredigeringsprogrammet Premiere Elements 7 er den viktigste nyheten at opptak i AVCHD-formatet endelig støttes, samt brenning på Blu-ray. Adobe er sist ute blant de store her, men hvordan det fungerer i praksis kommer vi tilbake til når vi har fått tak i en testutgave.

Vi har imidlertid fått en betautgave av Elements 7 som vi har testet i noen dager.

Hovedvekten er lagt på enda mer strømlinjeformet bruk, med stadig mer "magiske" verktøy. Magien ligger i å kombinere valg av områder i bildet med forskjellige typer prosessering. Skal du lyse opp mørke partier i et bilde kan du nå velge "Smart Brush Tool" og hvilken justering som skal gjøres. Så er det bare å velge områdene, endringene kommer automatisk. Alt i alt er det 50 forskjellige effekter som er tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer