Photoshop Express

MINITEST: Adobe har sluppet sin nettversjon av Photoshop. Vi liker det vi ser, men ikke alt er på plass.

Publisert
Sist oppdatert

Adobes fulle Photoshop-pakke er nesten å regne som standard hvis du jobber med bildebehandling profesjonelt. Men vanlige brukere trenger ikke alle de avanserte funksjonene i pakken, og det er relativt få privatpersoner som har midler å betale prisen Adobe skal ha.

Som vi spådde for 2008 kommer stadig flere programmer på nett - videoredigering og bildebehandling er intet unntak. Nå har også Adobe kommet med en online-versjon av Photoshop, og den er helt gratis å bruke.

Les også: Når nettet blir alt du trenger

Vi har tatt en nærmere kikk på Photoshop Express, Adobes alternativ til andre gratistjenester som Picnik.

Nedskalert webversjon

En ting må presiseres, Photoshop Express er ikke ment som et tilbud til de profesjonelle brukerne - online-versjonen tilbyr foreløpig kun en brøkdel av det desktop-versjonen gjør, og det er heller ingen støtte for layers (lag). Fordelen er at det er enkelt å bruke og Adobe satser hardt på å knuse konkurrentene ved å blant annet tilby 2 GB lagringsplass for bilder.

For å bruke Photoshop Express må du registrere deg. Adobe har egentlig bare sluppet tjenesten for Amerikanske brukere, men hvis samvittigheten din tåler det er det ingen hindring å sette USA som land under registreringsprosessen - faktisk er det eneste mulighet. Merk deg imidlertid at Adobe advarer om svakere ytelse hvis tjenesten brukes utenfor USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer