Photoshop og Premiere for hvermansen

Nye versjoner er lansert.

Photoshop og Premiere for hvermansen
Publisert
Sist oppdatert

Lett-utgavene av de avanserte og dyre profesjonelle verktøyene Premiere og Photoshop er Adobes tilbud til de som skal i gang med redigering av bilder og video.

Samtidig er disse rimelige programmene både lokkemat og opplæring for de store versjonene. Har man lært seg Elements, så er man allerede et lite stykke på vei inn i den profesjonelle programvarens verden.

Photoshop Elements er det mest solgte bilderedigeringsprogrammet for hobbybrukere.

Mer automatikk

Noe som viser seg gang på gang er at man ikke uten videre blir dyktig eller kreativ bare av å ha gode verktøy. Det trengs også kunnskap og trening for å få til gode resultater.

Men en del kunnskap og erfaring kan likevel bygges inn i verktøyene, slik at flere brukere får til mer enn de hadde klart helt på egen hånd.

Adobe kaller dette "intelligente verktøy, som gjør det mulig for alle brukere å utføre oppgaver som tidligere var for vanskelige".

I tillegg har det kommet støtte for analyse og organisering av bilder basert på innhold, blant annet med gjenkjenning av ansikter og koble sammen navn (som du (heldigvis) selv må legge inn) en funksjon som vil bli bedre etter hvert som du legger inn - og programmet analyserer - stadig flere bilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.