Photosketch er i overkant smart

Vi håper denne teknologien ikke er for god til å være sann.

GANSKE UTROLIG: Asiatisk bildesøk som ikke likner noe annet du har sett før.
GANSKE UTROLIG: Asiatisk bildesøk som ikke likner noe annet du har sett før. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at asiatene er minst like god som sine vestlige konkurrenter når det kommer til teknologi og elektronikk, så at dette tilsynelatende fantastiske bildeverktøyet er utviklet av fem kinesiske ingeniørstudenter ved Tsinghua-universitetet i Kina og Singapors nasjonale universitet er overhodet ikke noen overraskelse.

Det programmet angivelig gjør er derimot svært overraskende - og veldig, veldig imponerende.

Montasje

Hvis du ser på bildet over, ser du at brukeren rett og slett kan tegne noen ikke spesielt presise streker som for eksempel illustrerer en mann som kaster en frisbee til en hund, før programmet utfører et kombinert web-søk på jakt etter nettopp det: En mann som kaster en frisbee til en hund.

Opphavsmennene kaller prosjektet for en "Internet Image Montage", eller en bildemontasje for Internett, en relativt presis beskrivelse av hva som skjer når strekene forvandles til et faktisk bilde i løpet av kort tid.

Det er nemlig ikke slik at søket velger ut ett bilde som likner mest mulig på strektegningene. Søket plukker ut elementene det trenger fra ulike bilder, før det monteres sammen via Photoshop.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer