Picasa 3 beta for Mac

TEST: Endelig har Google lansert Picasa for OSX også.

Eksempel på hvordan du lager collage - bildene kan dras, roteres, endres i størrelse og utforming.
Eksempel på hvordan du lager collage - bildene kan dras, roteres, endres i størrelse og utforming. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange Mac-brukere har lenge ytret ønske om å bruke Picasa, men frem til nå har ikke programvaren vært tilgjengelig for de som er glade i epler.

Nylig ble imidlertid betautgaven av Picasa 3 sluppet for OSX; nærmere bestemt for Intel-baserte Macer. Har du ikke Intel-prosessor kan du altså ikke bruke Picasa 3, i hvert fall ikke foreløpig.

Med Picasa 3 går Google rett i strupen på Apple når det gjelder å ta vare på bildene dine, og ikke bare konkurrerer de lokalt på din maskin - hånd i hånd med Picasa 3 går Picasa Web Albums, som er Googles nettvariant for å vise frem bildene dine (på samme måte som Apples .me), og som i tillegg er gratis (1GB, mulig å oppgradere for penger).

Med andre ord tilbyr Google alt som skal til for å kjempe om å ta vare på dine bilder; i hvert fall sett i forhold til iPhoto. "Uheldigvis" ble iPhoto '09 annonsert etter at denne artikkelen ble påbegynt, så vi har vært nødt til å ta bort enkelte sammenligninger som vi heller må la vente til den nye versjonen er på plass.

Les også: Slik er iPhoto '08

Enkel import

Første gang du starter opp Picasa 3 blir du spurt om du vil importere bilder. På vår testmaskin med rundt 6GB bilder tok prosessen noen få minutter, og bilder importeres både fra iPhoto og fra andre steder på harddisken hvis du vil. Du kan selv velge hvilke kataloger som skal inkluderes i Picasa-arkivet og hvilke av dem som skal monitoreres slik at biblioteket oppdateres umiddelbart når du legger til eller fjerner et bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer