PickMeApp: Flyttehjelp for programmer

Programmet som flytter programmer fra en PC til en annen.

PickMeApp: Flyttehjelp for programmer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange irriterende sider ved Windows som gjør tilsynelatende enkle ting vanskelige. For eksempel å flytte programmer fra en maskin til en annen, typisk når man har kjøpt seg ny maskin eller oppgradert den gamle.

Programmer består i dag av en mer eller mindre omfattende samling av filer som igjen ligger i forskjellige mapper på forskjellige steder. I tillegg er det lagt inn verdier i Windows sin database over programparametre (Registeret), og disse parameterne ligger spredt i en stor trestruktur.

Derfor er det ikke bare bare å flytte programmer, det går som regel ikke, og man må installere på nytt. Har man orden i sakene har man tatt vare på installasjonsfilene, enten de ligger på CD/DVD eller er lastet ned. Men så er det gjerne en rekke oppdateringer som må kjøres og i verste fall lastes ned igjen.

Det blir med andre ord tidkrevende, og det er lett å rote det til.

Det hadde vært mulig for Microsoft å gjøre dette langt enklere, og utviklingen i Apps og App-stores på forskjellige plattformer sier jo sitt.

I mellomtiden får vi finne andre løsninger, vi har testet flere, aller sist PCMOVER som du kan lese om i denne artikkelen. Slike programmer koster noen kroner, og hittil har vi ikke sett noen programmer som gjør dette gratis. Men nylig ble vi tipset om PickMeApp som skal være det eneste gratisprogrammet som kan flytte programmer mellom maskiner. Dette måtte vi teste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer