PicPick - avansert Print Screen

Dette smarte programmet gir nytt liv til Print Screen-tasten din.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste Windowsbrukere har et eller annet forhold til Print Screen-tasten. Nybegynnere skjønner som regel ikke helt hvordan den skal brukes (siden den ikke ser ut til å faktisk gjøre noe), mens de mer avanserte som regel ikke er tilfredse med å bare få skjermbildet kopiert til utklippstavlen.

Tilhører du den siste kategorien finnes det en rekke programmer som gir deg mer kontroll og funksjonalitet. Populære SnagIt er ett eksempel, mens vi for gratis programvare tidligere har nevnt de langt mindre avanserte Gadwin PrintScreen, Jing Project og det minimalistiske Purrint.

Men trenger du mer funksjonalitet finnes det også et annet gratisprogram: PicPick.

Med dette programmet får du først og fremst et lite bildebehandlingsprogram med på kjøpet. PicPick Image Editor ligner ved første øyekast litt på Microsoft Paint som følger med Windows, men har mer funksjonalitet og kjekke snarveier for å blant annet rotere, beskjære eller gjøre bildet skarpere før du lagrer (i formatene bmp, gif, jpg eller png).

PicPick - avansert Print Screen


PicPick Image Editor er satt til å åpnes automatisk med hele skjermbildet når du trykker Print Screen, men du kan også velge å ta skjermbildene direkte som bildefiler dersom du ønsker det.

Høyreklikker du det lille PicPick-ikonet i systemstatusfeltet får du opp menyen.
Høyreklikker du det lille PicPick-ikonet i systemstatusfeltet får du opp menyen. Vis mer

Men PicPick gir deg også langt mer funksjonalitet når det gjelder å velge ut bestemte deler av skjermen. Fra PicPicks meny, fra editoren eller med en rekke snarveier (som du selv kan sette), kan du velge mellom å hente ut hele skjermen, det aktive vinduet, en bestemt del av skjermen eller selv å kunne å markere et område.


I tillegg har PicPick et valg som heter Window Control, hvor du først markerer vinduet du vil ha skjermbilde av. Det fine her er at denne funksjonen automatisk skroller nedover slik at du får med deg alt i det gjeldende vinduet - svært praktisk dersom du for eksempel vil ha skjermdump av en lang nettside som du ikke får plass til på skjermen din.

Som om ikke det var nok kommer også PicPick med et par smarte verktøy, blant annet Pixel Ruler (minner om JR Screen Ruler, men er transparent), en fargevelger og "whiteboard"-modus. Med sistnevnte kan du tegne rett på skjermen før du tar selve skjermbildet.

Det er faktisk svært lite å mislike med PicPick, om vi da ikke skal klage over at det kun er tilgjengelig for Windows. Så er du ute etter et godt og gratis program for å ta og behandle skjermbilder anbefaler vi deg å ganske enkelt laste ned PicPick herfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer