PicPick - avansert Print Screen

Dette smarte programmet gir nytt liv til Print Screen-tasten din.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste Windowsbrukere har et eller annet forhold til Print Screen-tasten. Nybegynnere skjønner som regel ikke helt hvordan den skal brukes (siden den ikke ser ut til å faktisk gjøre noe), mens de mer avanserte som regel ikke er tilfredse med å bare få skjermbildet kopiert til utklippstavlen.

Tilhører du den siste kategorien finnes det en rekke programmer som gir deg mer kontroll og funksjonalitet. Populære SnagIt er ett eksempel, mens vi for gratis programvare tidligere har nevnt de langt mindre avanserte Gadwin PrintScreen, Jing Project og det minimalistiske Purrint.

Men trenger du mer funksjonalitet finnes det også et annet gratisprogram: PicPick.

Med dette programmet får du først og fremst et lite bildebehandlingsprogram med på kjøpet. PicPick Image Editor ligner ved første øyekast litt på Microsoft Paint som følger med Windows, men har mer funksjonalitet og kjekke snarveier for å blant annet rotere, beskjære eller gjøre bildet skarpere før du lagrer (i formatene bmp, gif, jpg eller png).

PicPick Image Editor er satt til å åpnes automatisk med hele skjermbildet når du trykker Print Screen, men du kan også velge å ta skjermbildene direkte som bildefiler dersom du ønsker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer