Pinell Go

Du trenger ikke mange radioer, du trenger bare en som virker. Og den skal virke lenge. Møt Pinell Go. OPPDATERT 10/9-15: Brannfarlig batteri på Go

Lekker innpakning, flere fargealternativer, og god materialkvalitet. Her er det meste gjort riktig. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
Lekker innpakning, flere fargealternativer, og god materialkvalitet. Her er det meste gjort riktig. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vært innom flere Pinell-produkter tidligere her på DinSide, men dagens testprodukt har det tatt lang tid å få kloa i. Pinell Go er nemlig en DAB og FM-radio som i sin helhet har blitt tegnet og utviklet her i Norge. Det er en prosess som nødvendigvis tar sin tid.

– Totalt har vi brukt over 1,5 år fra den første papp-prototypen og fram til i dag, sa en tydelig stolt Tom Vedvik fra TT Micro da vi fikk låne et testeksemplar. – Dette er altså et produkt vi er stolte av, og ikke minst: Et produkt vi føler har det lille ekstra, både når det gjelder ytelse og ikke minst design og kvalitetsfølelse.

Spørsmålet er selvsagt om Pinell Go lever opp til forventningene.

Fra pappkonsept til ferdig produkt:

Førsteinntrykk

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

At Pinell gjør mye riktig legger vi merke til allerede ved utpakkingen: Selv produktesken virker nemlig gjennomtenkt, og skiller seg tydelig ut fra den vanlige grå pappesken mange av konkurrentene kommer i.

Med på kjøpet får du forøvrig en minijack-kabel for tilkobling av eksterne lydkilder, en liten velkomsthilsen - på norsk selvsagt, i tillegg til strømadapteren som også inkluderer de nødvendige reiseadapterne.

Men det hjelper selvsagt lite med fin innpakning hvis ikke radioen står i stil. Heldigvis ble vi ikke skuffet.

På bilder kan det kanskje se ut som om Pinell har den samme formfaktoren som den klassiske Tivoli Pal-radioen og alle dens etterligninger. Men det stemmer ikke. For det første er den lavere, og ikke minst: Den har ikke rette vinkler, og det er noe vi liker. Den buede formen gjør nemlig at radioen både skiller seg ut fra den gemene hop, men også at den blir litt enklere å holde.

Flere bilder av Pinell Go får du her:

Pinell Go: I bruk

På toppen av Go er det en stor og tydelig volum-bryter, mens fronten består av fem knapper og en OLED-skjerm som virker å være av god kvalitet: Den er nemlig så skarp at du kan se teksten på lang avstand, og den er er også enklere å se i sollys enn billigere alternativer.

Les også: Test av Pinell Supersound 2

Fin og tydelig tekst i displayet, og norske menyer på plass. Foto: Per Ervland
Fin og tydelig tekst i displayet, og norske menyer på plass. Foto: Per Ervland Vis mer

Generelt liker vi å ha få knapper å forholde oss til, men det forutsetter at du ikke trenger å gjøre uendelige dypdykk i kronglete menyer for å gjøre de enkleste ting.

Heldigvis er det lite å bekymre seg over her: Den rød bryteren til venstre slår radioen av og på hvis du trykker på den, mens du skifter mellom DAB & FM ved å holde den inne. Knapp to og fire bytter kanel opp og ned, knapp tre gir deg mer informasjon, mens knapp fem tar deg til menyen - som selvsagt er på norsk.

Dette er uansett akkurat så enkelt som vi forventer i dag, og Pinell Go er dermed en radio som kan brukes av hele familien.

Flere bilder av menyene får du her:

Også lydmessig syns vi Pinell Go gjør en helt grei jobb, selv om den ikke vil erstatte stereoanlegget ditt. Dette er tross alt en liten bærbar enhet som skal være enkel å flytte rundt, og da duger dette i massevis.

Les også: TEST: Tivoli Audio Model 10

Gullkorn: Det beste batteriet

For at en reiseradio skal bli brukt jevnlig må den ha et batteritid som tåler å bli brukt. Det har heldigvis Pinell tatt høyde for:

Det oppladbare batteriet har nemlig en oppgitt brukstid på over 24 timer.

Når vi vet at de fleste konkurrentene ligger på rundt 16 timer, er det rett og slett den lengste brukstiden på et radiobatteri vi har sett noen gang.

Og kanskje våre favoritt: Det glimrende batteriet. Foto: Øyvind Paulsen
Og kanskje våre favoritt: Det glimrende batteriet. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer

Konklusjon

Pinell Go

Til 1.800 kroner er ikke Pinell Go blant de billigste alternativene du får tak i. Poenget er at den virker så gjennomført at den føles verdt det:

Design og materialkvalitet står ikke tilbake for noen, lydkvalitet og brukervennlighet er på plass, og ikke minst: Den har en batteritid som er helt overlegen hva konkurrentene klarer å levere.

Det gjør den til en radio som er lett å anbefale.

PS: Pinell Go kommer i salg i slutten av mai måned.

Les mer om Radio på DinSide.no!

Testresultat

Pinell Go

Batteritid på over 24-timer, kult design, enkel i bruk og fin lyd.

Hvis du ikke er på jakt etter en reiseradio får du bedre lyd til samme pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer