Pinell Supersound

Her er løsningen for deg som nekter å velge radioformat.

Pinell Supersound
Publisert
Sist oppdatert

Du kan neppe ha unngått å få med deg debattene som har rast omkring fremtidens radioformat. Og hvis du trodde at radio var ut, må du tro om igjen. Bare i fjor ble det solgt 800 000 radiomottakere her i landet, i følge Elektronikkbransjen.

De fleste regner FM-mottakeren som et fortidsguff som ikke har en plass i den fremtidige eteren. Når man tenker på det er det egentlig ganske snodig at selv i 2008, mer enn 25 år etter CD-spillerens inntog, skal vi fortsatt slite med sus og kanaler som faller ut når man kjører bil, for eksempel.

For faktum er at selv om NRK og P4 har bestemt seg for at DAB er fremtidens radio, selges det fortsatt langt flere FM-mottakere enn DAB-radioer.

På siden har vi selvfølgelig nettradio, som slett ikke skal kimses av. Etableringskostnadene for radiokanalene er minimale, kanalutvalget ekstremt stort, og nettet er som kjent i ferd med å bli tilgjengelig nær sagt over alt, gjennom kabler, WLAN og mobilt bredbånd.

Undertegnede har for eksempel lyttet til nettradio uavbrutt i bil over en avstand på 10 mil, helt uten sus og andre lyter, ved hjelp av mobilt bredbånd og en bærbar PC.

Alt-i-ett

Men hva med deg som ikke ønsker å velge format neste gang du skal kjøpe en radiomottaker? Fortvil ikke. Nå dukker det nemlig opp radioer som tar inn signaler fra alle de omtalte formatene, både DAB, FM og nettradio. Ja, endogtil musikk som ligger lagret på PCen din, kan spilles av på enkelte av dem, som Pinell Supersound for eksempel.

Pinell Supersound


Pinell får kanskje ikke bjellene til å ringe, men bak merket står faktisk et norsk selskap, TT Micro i Oslo.

Radioen har en tidsriktig retro-utforming i sort pianlokk med detaljer i sølv, og med monohøyttaler i front og antennepisk på baksiden. Betjeningsorganene er store og tydelig merket, og øverst til høyre siter informasjonsskjermen som blant annet viser radiokanal, klokke og dato.

Enkel styring

All menystyring skjer ved hjelp av det store scroll-hjulet under skjermen, som også er trykkbar. Du bytter enkelt mellom FM, DAB, nettradio, ekstern kilde og musikkspiller ved å trykke på MODE-knappen.

Velger du nettradio finner du mange tusen stasjoner fra hele verden, sortert på en rekke forskjellige måter. Vi talte for eksempel hele 120 norske!

Lyden duger helt greit til kjøkkenbruk, og basselementet bak sørger for at det blir litt mer fylde når den står nært veggen.

Spill musikk fra PCen

På baksiden sitter det en minijack-inngang for eksterne kilder, for eksempel iPod, samt vanlig ethernet-tilkobling og utgang for øretelefoner/eksterne høyttalere. I tillegg har radioen innebygd trådløst nettverk (WLAN).

Musikkspiller-modus betyr at radioen leter etter medietjenere i nettverket ditt. En slik medietjener kan for eksempel være Windows Media Player 11, som settes opp på få strakser ved å velge Verktøy - Alternativer - Bibliotek - Konfigurer deling fra menyen:

Når mediebiblioteket er delt ut, kan det hentes opp på Pinell Supersound, og du kan der bla gjennom og spille alle de tusenvis av sanger du måtte ha på PCen din.

Videoen under viser hvordan radioen fungerer i praksis:


Konklusjon

Pinell Supersound


Foruten litt svak FM-mottaker og manglende fjernkontroll, er dette den optimale kjøkkenradioen. Putter du den i stuen bør du koble den til eksterne stereohøyttalere, og dermed har du et lydsenter som både er enkel å bruke, og som kan gi bra lyd.

Prisen er også hyggelig med tanke på alle mulighetene, 1 500 kroner ligger den på veiledende.

Radioen er allerede i butikkene, et søk hos Kelkoo gir flere treff.

Mer informasjon hos TT Micro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer