Pinnacle med forsmak på RiksTV til PC

Mange vil gjerne se på TV på PC, men de gamle TV-kortene er snart ikke lenger brukbare.

Publisert
Sist oppdatert

Å se TV på PC kan være aktuelt i en del sammenhenger, derfor har TV-kort i mange fasonger vært tilgjengelig i årevis. Men disse har vært for analoge TV-signaler fra kabel eller antenne. Nå forsvinner som kjent snart muligheten for å ta inn analogt TV med antenne, og kabelselskapene er heller ikke spesielt glade i å måtte fortsette med analoge sendinger. De vil likevel være tilgjengelig en stund framover.

Det er imidlertid ingen tvil om at digitale TV-sendinger og digital dekoder gir TV-bilder i en overlegen kvalitet sammenlignet med den gamle analoge. I andre land har det vært digitale sendinger for antennemottak i mange år. Det har derfor vært en del mottaksløsninger for PC for DVB-T og MPEG-2. Disse har ikke vært aktuelle i Norge, fordi det ikke var noen sendinger. RiksTV er imidlertid på lufta, men sender i MPEG-4.

Det finnes flere PC-løsninger for mottak av DVB-T og MPEG-4, men ingen av disse er godkjente av RiksTV. Det kreves ikke bare en mottaker og dekoder, men også enhet for programkort og programvare som tar vare på rettighetene slik de er nedfelt i de forskjellige avtalene mellom RiksTV og kanaleierne. Å komme seg gjennom dette minefeltet/hengemyra er ikke gjort i en håndvending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer