Pinnacle PCTV Pro (2003)

Pinnacle sin toppmodell blant TV-løsningene har vært med oss en stund, vi har sjekket ut hva som har endret seg siden sist.

Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi testet dette kortet var i oktober 2001, og du kan lese testen her. Siden vi enda ikke har funnet en TV-løsning som vi er helt fornøyd med, ville vi teste hva som har skjedd med denne løsningen i tiden som har gått.

Samme maskinvare

Pinnacle PCTV Pro (2003)


Innholdet i pakken er det samme som tidligere, PCI-kort, fjernkontroll, mottager for denne, programvare og lydkabel.

Installasjonen under Windows XP gikk nesten helt etter boka, drivere ble funnet og programvare ble installert. Etter omstart dukket det imidlertid opp en feilmelding vi aldri har sett tidligere, men den skapte ikke problemer etter at vi fulgte oppfordringen om nok en omstart.

Signalet fra fjernkontrollen tas i mot av et lite "øye" som sitter på en kabel, og skal festes for eksempel på skjermen. Den skal kobles til en serieport, en noe antikvarisk løsning i 2003, selv om praktisk talt alle PCer fremdeles kommer med serieporter.

Lyden kobles utvendig fra stereojack på braketten til linjeinngangen på lydkortet.

Pinnacle PCTV Pro (2003)


Kanalinnstilling

Først gjorde vi oss litt bort med å dra for hardt i antennepluggen da vi skulle legge om antennekabelen ned under skrivebordet, med det resultat at PCTV Pro bare fant en svært støyende TV2 under kanalsøket. Vi sjekket med vår videomaskin som tuner, og da denne heller ikke fant noen kanaler var det bare å sjekke kabelen, og feilen ble funnet. Vi hadde trukket kjernelederen ut av midtpinnen i kontakten...

Pinnacle PCTV Pro (2003)


Etter at dette var fikset fant programvaren alle kanalene på vår UPC-kabel, inkludert navn på de norske. De andre måtte vi skrive inn navn på selv.

Bilde og lyd

Bildekvaliteten er utmerket, selv om den ikke lenger skiller seg så tydelig ut fra de andre løsningene vi har testet i det siste. Men det finnes justeringsmuligheter som vi ikke har sett på andre løsninger. Best kvalitet fikk vi når vi valgte deinterlaced og aktiverte støyfilteret.

Pinnacle PCTV Pro (2003)
Pinnacle PCTV Pro (2003)

Lyden er utmerket, og dessuten i stereo! Det er ikke vanlig blant TV-kort, og forbeholdt de dyreste løsningene. Men det er jo stor forskjell, spesielt på musikk, men også på film. Stereo er derfor absolutt på vår ønskeliste, og PCTV Pro leverer.

I bruk

Oppstart av programmet kan gjøres ved å trykke på TV-knappen på fjernkontrollen, eller ved å starte Vision-programmet i Windows. Oppstarten er ikke spesielt rask, på vår Athlon XP1800+ tar det 15 sekunder før vi får bilde og lyd.

Vi er skuffet over at det fremdeles er nødvendig at visningsprogrammet er aktivt for at fjernkontrollen skal virke. På Winfast sin løsning var dette unødvendig, og løsningen blir enklere og mer direkte i bruk.

Skifte mellom kanaler er litt skranglete, det tar et par sekunder, og overgangen er ikke støyfri. Det tar også ytterligere et par sekunder før stereolyden kommer på plass.
Men dette er små skjønnhetsfeil, ingen direkte bruksmessige svakheter.

Opptak

Opptak og time-shifting fungerte utmerket, og du kan velge 4 forskjellige forhåndsinnstilte kvaliteter på lyd og bilde, som er avpasset til tilsvarende lagringsformater: VCD, SVCD, DVD longplay og DVD. Dessuten er det en fri innstilling – Custom hvor du kan velge fritt, deriblant DivX i tillegg til MPEG, DV og MS Video.

Pinnacle PCTV Pro (2003)


Kvaliteten er høyst akseptabel, selv med innstillingen MS Video på 705 KB/sek, og VCD er omtrent ikke til å skille fra sendingen. MPEG-2 derimot gir en del mosaikk og striper nesten uansett bitrate.

Brenning

Du kan brenne VCD, SVCD eller DVD rett fra oversikten over opptakene. Velg format, og de filene som er kompatible med det valgte formatet kan dras over i brennelisten. De andre filene blir merket med et ”slør”, slik at du ikke kan brenne filer som er inkompatible med diskformatet.

Pinnacle PCTV Pro (2003)


Konklusjon


Det som har skjedd som er verdt å merke seg, er at PCTV Pro nå er kompatibel med Windows XP, og at capture og brenning nå er inkludert i programmet.

Topp bildekvalitet og stereo lyd gjør at løsningen skiller seg positivt ut, til tross for de samme skjønnhetsfeilene som fremdeles henger igjen.

Importør er Multimedia Express

Prisen er nå under 900 kroner inkl mva

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer