Pinnacle Studio 11

Pinnacle Studio har nå kommet i versjon 11 med støtte for mye nytt og spennende. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Versjon 11 høres jo svært modent ut, som regel skjer det et navnebytte eller annet dramatisk som gjør at versjonsnummeret holder seg nede blant de en-sifrede.

Det er heller ikke lenge siden vi testet versjon 10 av Pinnacle Studio, det var i desember 2006. Versjon 9 derimot testet vi i mars 2004. så det er ikke akkurat snakk om regelmessige oppdateringer.

Men hva har skjedd som gjør at Pinnacle lanserer en ny versjonering av programmet?

Mindre enn ventet, men viktig for noen

I forrige versjon var kanskje den største nyheten støtte for HD-format, som var dukket opp på en del DV-kameraer i overkommelig prisklasse. I tillegg var det flere eksportmuligheter til populære videoformater, både i for bærbare enheter og nettformater.

Versjon 11 følger opp dette, med støtte for AVCHD, som er Sonys format for 1080i HD på innebygd harddisk. I disse dager kommer det en ny serie med slike kameraer, og vi fikk akkurat inn 2 av modellene til test - HDR-SR5E og HDR-SR8E.

Det er svært praktisk med harddisk innebygd i kameraet, ikke minst når man skal overføre til PC for redigering. Det er ikke lenger nødvendig med "Capture" som på DV-kameraer hvor man overfører opptakene i sanntid. Nå setter man bare kameraet på en plate, som er koblet til PCen med USB 2.0 og dessuten til strømforsyningen. Så er det bare å overføre filene til PCen med Sonys program.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer