Pinnacle Studio 8: Beste videoredigering til hjemmebruk

Vi hadde gledet oss til versjon 8 av Studio, som er det videoredigeringsprogrammet som er mest ”rett-på-sak” av de vi hittil har testet.

Pinnacle Studio 8: Beste videoredigering til hjemmebruk
Publisert
Sist oppdatert

Det eneste vi egentlig har savnet i Studio 7 var å kunne brenne DVD. Da det ble annonsert at dette kom i Studio 8 var det med store forventninger vi så fram til denne nye versjonen.

Med DVD-støtte følger også at prosjektet på ett eller annet tidspunkt skal kodes til MPEG2, og det håndteres på flere måter i den nye versjonen.

Krevende

I Studio 8 har du muligheten til å grabbe rett til MPEG2. Det vil si at det første du gjør, nemlig å overføre videodata fra kameraet til harddisken, ikke lenger bare er datalagring. Har du en kraftig PC kan den gjøre konverteringen i farta, slik at du både sparer masse diskplass og en god del tid når du senere skal klargjøre dataene til DVD-brenning.

Så det var det dette med kraftig PC, klarte vår relativt kraftige Athlon 1800+ å konvertere til MPEG2 i sanntid?

Neida.

Det som skjedde er at vi mistet del-bilder, telleren som viser "dropped frames" under grabbing ruslet og gikk og nådde store høyder...

Alternativet er at konverteringen skjer automatisk etter grabbingen til disk. Det tok minst like lang tid som selve grabbingen, så her var det ingen tid å spare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer