Pioneer DR-944

Pioneer kommer nå endelig med en 40X CD-ROM-leser. Etter å ha dominert blant 32X-leserne, utfordrer Pioneer nå Plextors 40max.

Publisert

DR-944 er enda en leser fra Pioneer uten frontspalte. Vi savner både den og betjeningen for musikk-CDer. Likevel har DR-944 den samme gode kvaliteten som kjennetegner Pioneer.

Litt raskere enn DR-744

Den første modellen i denne serien heter 2470">DR-744 og leser med inntil 36X-hastighet. Pioneer øker nå til 40X uten å innføre særlig mange andre endringer.

Ytelsen er helt i toppklasse uten å nå den annonserte topphastigheten på 6000 KB/s. Dette har liten betydning siden det er gjennomsnittshastigheten over hele platen som teller. Her øker Pioneer DR-944 med nesten 300 KB/s til hele 4200 KB/s i forhold til DR-744. Det utgjør omtrent 3X. La oss kalle den 39X.

Sammenlignet med Plextor kommer den til kort på vanlige CD-plater. Spesielt vår slitte test-CD påvirker hastigheten betydelig. Her faller gjennomsnittet ned til bare 2575 KB/s. Som grafen viser, vil Pioneer automatisk sette farten ned i en periode ved problemer. Deretter øker den til full fart før den på nytt får problemer. På slutten setter den faktisk farten ned i to omganger.

Vi er i utgangspunktet meget positiv til denne måten å håndtere slitte plater på. Pioneer setter ned farten så den kan lese platen feilfritt før den etter et passende intervall går opp til full fart igjen. Når en CD har fått en skade vil den typisk gå over et vist område. Vi tipper at Pioneer har omfattende forskning på hvor stort dette området pleier å være og bygger denne kunnskapen inn i leseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer