Pioneer DR-A14S

Pioneer var i sin tid den første produsenten som kunne levere 4X- og 10X-lesere. Her i DinSide har Pioneers 32X-modell (nå utgått) lenge vært best i test. Vil denne 36X-modellen følge opp?

Publisert

Med sine 32X-modeller hadde Pioneer et forsprang på konkurrentene. Pioneers modeller var faktisk nesten 35X. Hvor mye raskere er da DR-A14S som er hele 36X? Dessverre er det ingen ytelsesforbedring overhodet i forhold til forrige modell. Grafen nederst til høyre, viser deg den nye modellen i blått og den gamle i rødt. Som du kan se er det ingen forskjeller av betydning.

Ny rekord på ripping

Likevel kan ikke den nye modellen være helt identisk med den forrige. DR-A14S ripper en musikk-CD nesten tre minutter raskere enn DR-A04S. Resultatet på seks minutter og tjue sekunder er faktisk det beste vi har målt.

Hvor er hullet?

Denne CD-ROM-leseren er den eneste vi har sett som ikke har et hull for manuelt uttak av CDen. Vanligvis kan du rette ut en binders og bruke den til å dytte ut skuffen eller CDen. Pioneer har faktisk levert med et eget verktøy for dette. Kanskje tar ikke Pioneer lenger sjansen på at noen skal bli skadet av en CD som fyker ut i full fart? Hullet er i alle fall borte.

Enkel betjening

Leseren har knapper for avspilling av musikk-CDer på fronten, og inngår i Pioneers serie med frontspalte. Frontspalten er et konsept som Pioneer foreløpig er alene om. CDen puttes inn i en spalte akkurat som en CD-spiller for bil. Det hadde likevel vært praktisk om Pioneer hadde spandert en lampe som viste om en CD var innlagt eller ikke, slik leserne fra Plextor er utstyrt med. Det er nemlig fort gjort å prøve å putte inn CD nummer 2 siden det ikke er noen skuff som kommer ut. Leseren har heldigvis en sperre for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer