Pioneer DR-U06S

Pioneer kom raskt på banen etter at CD-ROM-standarden var et faktum, og var den første produsenten som kunne levere 4X- og 10X-lesere.

Publisert

Pioneers 32X-lesere er de raskeste 32X-leserne i testen. A04S er et lite hakk raskere enn U06S. A04SCR er faktisk ifølge våre målinger oppe i hele 35X helt på slutten av platen! Vi minner likevel om at differensen mellom den tregeste og den raskeste 32X-leseren ikke er større enn 10%.

Pioneers 32X-lesere er atskilllig sprekere ved ripping av audio-CDer enn deres 24X-modeller: 32X-leserne gjør unna vår testplate på knappe 10 minutter.

Leseren har knapper for avspilling av musikk-CDer på fronten og den krever at du har SCSI-grensesnitt i maskinen din.

Leseren inngår i Pioneers serie med frontspalte og selges også som OEM versjon med betegnelsen 506S. Frontspalten er et konsept som Pioneer foreløpig er alene om. CDen puttes inn i en spalte akkurat som en CD spiller for bil. Det hadde likevel vært praktisk om Pioneer hadde kostet på seg en lampe som viste om en CD var innlagt eller ikke, akkurat slik som Plextor har. Det er nemlig fort gjort å prøve å putte inn CD nummer 2 siden det ikke er noen skuff som kommer ut. Leseren har heldigvis en sperre for dette.

Som en kuriositet kan vi jo nevne at leseren leveres med en mekanisk utløser for å kunne ta ut en CD når strømmen er borte. Som de fleste CD-ROM-lesere har også denne en lite hull hvor det går an å putte inn en binders og lignende for å dytte ut CDen. Her følger det med et verktøy for formålet. På dette verktøyet står det en advarsel om at den aldri må brukes mens CDen spinner. Du kan sikkert forestille deg hva som vil skje hvis CDen dyttes ut av spilleren i fart. Spesielt på 32X lesere hvor rotasjonshastigheten er 6400rpm kan det være fare for liv og helse...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer